Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

 

Η διάσωση του λιμενικού Ταμείου Σκάλας Ωρωπού από το ναυάγιο

 

 

Ενδιαφέρον στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού είχαν δύο θέματα που απασχολούν τα τελευταία χρόνια την τοπική κοινωνία γεννώντας εύλογα ερωτήματα σχετικά με την νοοτροπία διοίκησης του Δήμου.

 

 

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκάλας Ωρωπού, που συστάθηκε και συγκροτήθηκε επί Δημαρχίας Οικονομάκου, έφερε εξ αρχής μεγάλο διχασμό και αντιδράσεις σχετικά με την νομιμότητα του. Στο χθεσινό θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τη λήψη απόφασης για την εκ νέου συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου έγινε το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της νομιμότητας του Λιμενικού Ταμείου που επί τρεισήμισι χρόνια ταλαιπωρεί τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην χερσαία λιμενική ζώνη.

 

 

Όσο για το θέμα που αφορούσε στην ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την διεξαγωγή της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία στη Σκάλα Ωρωπού για το έτος 2015, χρειάζεται να ξεκινήσει η ενημέρωση από παλαιότερα έτη. Με εισηγητή τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Γιασημάκη, στο συγκεκριμένο θέμα που ο ίδιος ζήτησε να τεθεί υπό συζήτηση, «έπεσε στο τραπέζι»,από τον ίδιο, η πρόταση επανασχεδιασμού του τρόπου διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης.

 

 

Κατά την διάρκεια των ανακοινώσεων αντιδράσεις προκάλεσε η ανυπόστατη καταγγελία του πρώην Δημάρχου Ωρωπού και νυν Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Οικονομάκου, σχετικά με την «οικογενειακή» διοικητική λειτουργία στην ΚΕΔΩ, όπως την χαρακτήρισε, ενώ άσκοπες και «εκτός τόπου και χρόνου» θα ονομάζαμε τις άνευ λόγου “παρατηρήσεις” του σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις και τοποθετήσεις του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση.

 

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Χασιώτης έθιξε ένα σοβαρό θέμα που προέκυψε μετά την από 27-8-2015 απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη περί «δημοσίου δασικού χαρακτήρα του κτήματος της Αγίας Τριάδας» και αφορά στο  ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Ιπποκράτιο Πολιτεία, ζητώντας από την Δημοτική Αρχή να δραστηριοποιηθεί και να επιληφθεί επί του θέματος.

 

 

Αρκετές φορές ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Αρμυριώτης έχει εκφράσει την ευαισθητοποίηση του απέναντι στην επικινδυνότητα των δρόμων φέρνοντας το θέμα σε αρκετά Δημοτικά Συμβούλια. Αυτή τη φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προτείνοντας να τοποθετηθούν φανάρια κυκλοφορίας στη διασταύρωση του παράδρομου της Εθνικής Οδού προς Μαλακάσα, με την έξοδο της Νέας οδού προς Μαρκόπουλο,καθώς στο σημείο αυτό έχουν σημειωθεί επανειλημμένως αρκετά σοβαρά ατυχήματα.