Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου: Για την Ελλάδα που αγαπάμε και την Εκπαίδευση που  Ονειρευόμαστε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου είναι πραγματικά μια φωλιά ζεστή για όλα τα παιδιά . Με μεράκι ,   όρεξη και πάνω από  όλα αγάπη για  τα παιδιά και την  εκπαίδευση  όλοι οι εκπαιδευτικοί δουλεύουμε  με περισσό ζήλο  για να δώσουμε στα παιδιά μας ότι καλύτερο.  Αυτό που τους αξίζει

Τα παιδιά της ΣΤ  τάξης μαζί με την δασκάλα τους Μαγγανιάρη Ελένη μας παρουσίασαν μια ξεχωριστή γιορτή  για την εθνική μας επέτειο έξω από τα καθιερωμένα και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια Επίσης μας συγκίνησαν και  μας έκαναν περήφανους στην παρέλαση όπου με τον σεβασμό   που πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις παρέλασαν με λεβεντιά  καθοδηγούμενα από την Γυμναστή μας  Μπόκαρη Γιώργο τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.

Στο Δημοτικό Σχολείο Πολυδενδρίου  υλοποιείται  Πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών στην Καλλιθέα  από την Β τάξη με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Στυλιανοπούλου Ευαγγελία (Λίλα) και την δασκάλα του Τμήματος Ένταξης Πουλίδα Σοφιάννα   και την Καθηγήτρια των Εικαστικών Γιουσέφ Όλγα υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου της 50ης  Περιφέρειας κυρίου Κουμπιά Εμμανουήλ, ο οποίος στηρίζει κάθε καινοτομία και κάθε παιδαγωγικό πρόγραμμα που προάγει την εκπαίδευση και βοηθάει τους μαθητές.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο όπου τα παιδιά μαζί με τις δασκάλες και των δύο σχολείων   έκαναν  μαζί μάθημα   αποδεικνύοντας πως  το ένα σχολείο για  όλους  είναι εφικτό και μπορεί να γίνει. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Απρίλιο θα επισκεφθεί το Σχολείο μας το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών όπου και θα κάνουμε συνδιδασκαλία και κοινές δράσεις.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά  τον Δήμαρχο Ωρωπού κύριο Ρούσση Θωμά που μας πρόσφερε την δωρεάν μεταφορά των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πολυδενδρίου και που μας στηρίζει στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων  Επίσης τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κύριο Χορμοβίτη Δημήτρη που  μας βοηθάει και μας στηρίζει σε κάθε μας βήμα. Η Ιστορία μας διδάσκει  και μας οδηγεί. Οι Έλληνες ελευθερώθηκαν γιατί μορφώθηκαν  Η  Ελευθερία και η Εθνική συνείδηση και  η Εθνική Ανεξαρτησία περνάει μέσα από την Παιδεία μέσα από την Εκπαίδευση.  Σε αυτό τον αγώνα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι μας και να στηρίξουμε την Εκπαίδευση και την Παιδεία μας που σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται την στήριξή μας . Όλοι μαζί  Εκπαιδευτικοί Γονείς Τοπική Αυτοδιοίκηση ας  ενώσουμε τα χέρια σε ένα κοινό αγώνα Μια καλύτερη παιδεία . Το οφείλουμε στα παιδιά μας Το οφείλουμε στην πατρίδα μας.

Η Διευθύντρια του Δημοτικού

Σχολείου Πολυδενδρίου

Κατσούγκρη Αναστασία