Δημοτικών Εκλογών το ανάγνωσμα

Γράφει η Σοφία Μπασκάκη, Δημοσιογράφος

Ζούμε σε έναν ιστορικό Δήμο με επιβλητικό παρελθόν, ζωντανό παρόν και δυναμικό μέλλον.

Ο Αριστοτέλης όρισε την πόλη ως την ανώτερη μορφή κοινωνικής συνύπαρξης που αποβλέπει στο ανώτερο από όλα τα αγαθά, στην ευδαιμονία των πολιτών. Η πόλη ή ο Δήμος θα λέγαμε σήμερα επιδιώκει λοιπόν το συμφέρον του συνόλου των πολιτών. Βασική προϋπόθεση η ομόνοια και η σύμπνοια μεταξύ των πολιτών, ώστε να πετύχουν το ανώτερο από όλα τα αγαθά.

Οι Δημοτικές Εκλογές είναι η δημοκρατική έκφανση της θέλησης των πολιτών για το ποιοι θέλουν να τους διοικήσουν. Αυτή είναι η πρώτη ευθύνη που μας βαραίνει, ώστε να επιλέξουμε με τα σωστά κριτήρια τα πρόσωπα που θα μας εκπροσωπούν για να επανεκκινήσουν την ισχυρότερη δύναμη της πόλης μας, την κοινωνία μας.

Ο Δήμος μας πρέπει να είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Πάνω και πέρα από προσωπικές ίντριγκες και συμφέροντα. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε, αν θέλουμε να πορευτούμε μπροστά, αφήνοντας πίσω τα όποια κακώς κείμενα του παρελθόντος που ενδεχομένως μπορεί να υπάρχουν.

Την επομένη των εκλογών θα κληθούμε όλοι μαζί, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, να φροντίσουμε για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και να γίνουμε μέρος της ιστορίας που θα γράψει η αλλαγή και η αναπτυξιακή πορεία όλων των χωριών μας.

Μια νέα εποχή ξεκινά σε όλα τα επίπεδα και πρέπει αν ανασυνταχθούμε για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις. Ο Δήμος μας μπορεί να ευημερήσει. Μπορεί ακόμα να αποτελέσει και παράδειγμα. Αρκεί να το θελήσουμε. Φτάνει να παραμερίσουμε τα μικρά και να εστιάσουμε στα μεγάλα και από το παρόν να σκεφτόμαστε περισσότερο το μέλλον.

Ο αγώνας ξεκινά στους δρόμους, στις γειτονιές μας. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το συλλογικό καλό και να στοχεύσουμε προς τα εκεί.  Ας συμπορευτούμε, να είμαστε μαζί στα μεγάλα που έρχονται. Ενωμένοι. Μαζί να προχωρήσουμε για να γίνουμε η ελπίδα του Δήμου μας.