Δημόσια παρέμβαση της Δρ. Ράνιας Χιουρέα για την ίδρυση Δευτεροβάθμιου Ειδικού Σχολείου Ωρωπού

Σημαντική είναι η δημόσια παρέμβαση της πρώην Σχολικής Συμβούλου Ειδικής Αγωγής κας  Δρ. Ράνιας Χιουρέας, με την οποία έρχεται να δώσει άλλη διάσταση στον τρόπο επίλυσης των υπαρκτών και χρόνιων προβλημάτων των παιδιών με Ειδικές ικανότητες στο Δήμο Ωρωπού.

Καταθέτει μια ακόμη δράση-πρόταση  που έμεινε στα συρτάρια και που αν υιοθετηθεί, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία δείχνει, πλέον, να ευαισθητοποιείται ουσιαστικά για τη στήριξη των παιδιών με Ειδικές ικανότητες τότε θα αλλάξει καθολικά το τοπίο στην περιοχή  για τη ζωή αυτών των ατόμων.

Η κα Χιουρέα  μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, σχολίασε  την ανάρτηση της κας Μαίρης Κασαμπαλάκου, σχετικά με την έκκληση της στο Δήμαρχο Ωρωπού για την ίδρυση Δευτεροβάθμιου Ειδικού Σχολείου, αποδεικνύοντας ότι και κατά το παρελθόν κατατέθηκαν προτάσεις για στήριξη των παιδιών αυτών οι οποίες δεν προχώρησαν στην υλοποίησή τους.

Η τότε Σχολική Σύμβουλος κα Χιουρέα επισημαίνει ότι η ίδια, στις 18-6-2015 είχε αποστείλει  στον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, έγγραφο με όλες τις λεπτομέρειες για την οργάνωση και λειτουργία Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στο δήμο.

Επίσης στο  σχόλιο της, η  Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τονίζει ότι ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις, έγιναν οι νόμιμες ενέργειες κλπ, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. δεν έχει ακόμη ιδρυθεί.

Η ακριβής απάντηση της Δρ. Ράνιας Χιουρέας έχει ως εξής:

«Στις 18-6-2015 ως Σχολ. Σύμβουλος 2ης Περιφέρειας ΕΑΕ, είχα αποστείλει στο Δήμαρχό σας κ. Ρούσση, έγγραφο (φαίνεται η 1η σελίδα στη φωτο) με όλες τις λεπτομέρειες για την οργάνωση και λειτουργία ΕΕΕΕΚ (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης). Είχαν γίνει συντονισμένες προσπάθειες τότε, από την κα Χριστίνα Νικηταρά (Σύμβουλο Παιδείας) κατόπιν ανάθεσης εκ μέρους του Δημάρχου για την ίδρυση του ΕΕΕΕΚ. Ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις, έγιναν οι νόμιμες ενέργειες κλπ, το ΕΕΕΕΚ δεν έχει ακόμη ιδρυθεί.”

Το έγγραφο της Συμβούλου Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Ράνιας Χιουρέα προς το Δήμαρχο Ωρωπού για την ίδρυση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης:

 

 

 

 

 

Comments are closed.