Διάλεξη ευαισθητοποίησης για τα ζώα συντροφιάς από την SAPT HELLAS

Σήμερα Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017, με υπομονή και χαμόγελο η Φρόσω, ο Δημήτρης, η Ρόη, η Σεραφίνα εξειδικευμένοι εθελοντές της SAPT Hellas ( Stray Action-Pet Therapy Hellas) μαζί με τους τετράποδους φίλους τους, Τάι, Λούλου, Μίκη και Μπιζού, ενημέρωσαν του μαθητές της Β’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νέων Παλατίων & Σκάλας Ωρωπού, σε ότι αφορά τη σχέση μας με τους σκύλους.

Τους Υποδέχθηκαν η Διευθύντρια κα. Ανθίππη Κυριακίδη-Νικολάου , ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα πολιτιστικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικής προστασίας και φιλοζωίας, η οποία ήταν η μοναδική εκπαιδευτικός ,που αμέσως αποδέχθηκε την πρόταση της Επιτροπής Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Ωρωπού και έπραξε τα δέοντα ώστε να πραγματοποιηθεί η ενημέρωση αυτή, οι εκπαιδευτικοί των προαναφερθέντων τάξεων, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών της Α/Βάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα Χρύσα Κουράκη και ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Δ.Ω. κ. Μιχάλης Τόλιας, που συμμετέχει πάντα σε πολιτιστικά και ευαίσθητα κοινωνικά θέματα.

Ενθουσιασμένα τα παιδάκια παρακολούθησαν, με ενδιαφέρον αλλά και συμμετείχαν με πολλές ερωτήσεις, απορίες και εμπειρίες, την δίωρη παρουσίαση από την SAPT Hellas , γνώρισαν από κοντά όχι μόνο τους τετράποδους φίλους της, αλλά ποια είναι η σωστή συμπεριφορά, φροντίδα, προς τα αδέσποτα ζώα, η εγκληματική πράξη της φόλας, την προσφορά κοινωνικής δράσης μέσω των σκύλων θεραπευτικής επαφής, την προτροπή να έχουν καθαρό νερό και φαγητό, γιατί πρέπει να στειρώνουμε τα ζώα και την προώθηση υιοθεσίας πρώην αδέσποτων σκύλων.

Παρόντες από την Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Ωρωπού, ο κ. Στέλιος Σαμαράς, η κα Σίσση Αδραμιτλή και η κα Ράνια Σιδερίδη Πρόεδρος της Φιλοζωικής Καλάμου.
Ευελπιστούμε η ευαισθητοποίηση της Διευθύντριας κας Κυριακίδη και των εκπαιδευτικών, του Δημοτικού Νέων Παλατίων & Σκάλας Ωρωπού, να γίνει φωτεινό παράδειγμά για τα υπόλοιπα σχολεία της Α/Βάθμιας και Δ/Βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας, γιατί η ανάπτυξη της φιλοζωίας είναι δείγμα πολιτισμού.

Προς ενημέρωση: Η ηλεκτρονική φόρμα που συμπληρώνεται από τους διευθυντές των σχολείων που επιθυμούν ανάλογες διαλέξεις, ενημερώσεις, ανοίγει 1η Ιουλίου 2017 για το σχολικό έτος 2017-2018 www.sapt.gr

Ευχαριστούμε θερμά την SAPT Hellas και τους εθελοντές της, την Διοίκηση του Δημοτικού Νέων Παλατίων και ιδιαίτερα την Διευθύντρια κα Κυριακίδη, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας.

Η Επιτροπή Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς Δήμου Ωρωπού