Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή ζητούν οι αγρότες για να μην κατέβουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

30.1.2016

Τη συγκρότηση διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που θα συζητήσει  μαζί τους τα αιτήματά τους ζητούν οι αγρότες διαφορετικά θα κατέβουν στην Αθήνα την Πέμπτη αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων που συμμετείχαν στη σύσκεψη στα Τέμπη.

Υπογραμμίζουν δε ότι από την απόφαση που θα προκύψει θα καθοριστεί και η στάση τους, ενώ προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα.

Παράλληλα από εβδομάδα αποφασίστηκε και νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους -προσανατολίζονται σε πολύωρο πλέον κλείσιμο του ΠΑΘΕ -ωστόσο οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους μπλόκων θα λάβουν τις σχετικές αποφάσεις την Δευτέρα το πρωί.

Οι αγρότες καλούν τόσο τους βουλευτές όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να πάρουν θέση στα δίκαια αιτήματα τους», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα κοινοποιήσουν την επιχειρηματολογία και τα αιτήματα τους στην Κυβέρνηση.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση, οι αγρότες καταδικάζουν οποιαδήποτε ενέργεια για συνάντηση με τον πρωθυπουργό πριν λάβουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Τα Τέμπη θα παραμείνουν κλειστά έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή θα παραμείνουν κλειστά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα.