Διακοπή δρομολογίων των Ferry Boat.

Ακαρπη η συνάντηση για την επαναφορά των δρομολογίων των ferry boat.

Αναστάτωση προκάλεσε η απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας από 1 Νοεμβρίου 2014 να διακόψει, για οικονομικούς λόγους, τα δρομολόγια των ferry boat Ωρωπού-Ερέτριας που εξυπηρετούνταν από τρεις ακτοπλοϊκές γραμμές. Σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο ακούγεται η επαναφορά των δρομολογίων, μέσω μίας ακτοπλοϊκής γραμμής, που θα ξεκινούν από 1η Απριλίου του 2015, για να προστεθεί μόνο για τους θερινούς μήνες μία δεύτερη γραμμή στις 29 Μαΐου 2015. Η ιστορική γραμμή Ωρωπού-Ερέτριας των ferry boat, που πρώτο έπλευσαν το 1958, είναι άρρηκτα δεμένη με τις δύο περιοχές.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω Ωρωπού κ. Στέφανος Δάβρης τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλει ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης προκειμένου να βρεθεί μια λύση με τους πλοιοκτήτες και να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

«Την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 ο Δήμαρχος Ωρωπού και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης συναντήθηκε με την Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλιμπαντέ και τους πλοιοκτήτες προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Στην σύσκεψη συμμετείχε και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής κ. Ιωάννα Στεργίου» είπε ο κ. Σ. Δάβρης και συνέχισε λέγοντας «Στη συνέχεια έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου μεταξύ των δύο Δημάρχων και των πλοιοκτητών καταθέτοντας αμφότεροι τα αιτήματα τους σχετικά με την επαναλειτουργία της πορθμειακής γραμμής Ωρωπού-Ερέτριας. Η πρόσφατη εκ νέου συνάντηση του Δεκεμβρίου απέβη άκαρπη λόγω της αδιάλλακτης στάσης της πλοιοκτήτριας εταιρείας». Κλείνοντας ο κ. Σ. Δάβρης επιβεβαίωσε πως ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του θέματος διεκδικώντας την ανάπτυξη του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού κάνουν λόγο για τον αντίκτυπο που έχει στον τόπο η απόφαση αυτή:

Μαρία Κρομμύδα, 43 ετών, ιδιωτ. υπάλληλος, κάτοικος Χαλκουτσίου Ωρωπού είπε:

«Η διακοπή των δρομολογίων δυσκολεύει την μετακίνηση των κατοίκων που εργάζονται στην Ερέτρια και των επισκεπτών-εκδρομέων που τους αναγκάζει να πάνε μέσω Χαλκίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην κινείται η τοπική αγορά στον Ωρωπό, φαντάζομαι και στην Ερέτρια, αφού πλέον οι δύο περιοχές δεν είναι πέρασμα για τον κόσμο. Οι πλοιοκτήτες πήραν μια απόφαση υπολογίζοντας μόνο το συμφέρον τους χωρίς να ενδιαφερθούν για τις συνέπιες που θα έχει η απόφαση αυτή στην καθημερινότητα του κόσμου. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να ελαττώσουν τα δρομολόγια και όχι να τα σταματήσουν τελείως από Νοέμβριο μέχρι Απρίλιο».

Νίκος Τσουρλιανός, 38 ετών, αυτοκινητιστής, κάτοικος Αυλώνα Ωρωπού διαμαρτυρήθηκε λέγοντας:

«Είμαι επαγγελματίας αυτοκινητιστής και σχεδόν καθημερινά έκανα το δρομολόγιο Ωρωπός-Ερέτρια με το ferry boat εξοικονομώντας χρόνο. Τώρα, με την διακοπή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής, αναγκάζομαι να πάω μέσω Χαλκίδας κάνοντας τον διπλάσιο χρόνο. Από ότι άκουσα θα ανοίξουν και διόδια προς Χαλκίδα οπότε το κόστος μετακίνησης θα είναι μεγαλύτερο. Πρέπει άμεσα να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα και να ξανά ξεκινήσουν τα δρομολόγια γιατί μπορεί οι πλοιοκτήτες να μην είχαν τα έσοδα που ήθελαν τελικά όμως την ζημιά την πληρώνουμε πάλι εμείς οι πολίτες και επαγγελματίες. Περιμένω από τον καινούριο Δήμαρχο να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να λυθεί το πρόβλημα».

Βίκυ Βούλγαρη, 40 ετών, ιδιωτ. Υπάλληλος, κάτοικος Σκάλας Ωρωπού πρόσθεσε:

«Είμαι μόνιμη κάτοικος στην Σκάλα Ωρωπού εδώ και 3 χρόνια. Έτυχε και έλειπα όλο τον Οκτώβριο (2014) και μόλις επέστρεψα αρχές Νοεμβρίου έμαθα για την διακοπή των δρομολογίων των ferry boat. Πραγματικά στεναχωρήθηκα μόλις συνειδητοποίησα την έλλειψη τους. Δεν το πίστευα πως θα μπορούσε ποτέ να συμβεί αυτό. Ο χειμώνας πάντα είναι δύσκολος στον Ωρωπό καθώς μαζί με το καλοκαίρι φεύγει και πολύς κόσμος αφήνοντας άδειο τον τόπο μας. Τώρα έφυγαν και τα ferry boat. Ερήμωσε το λιμάνι της Σκάλας και η αίσθηση της εγκατάλειψης είναι έκδηλη. Ελπίζω σύντομα να ξαναδούμε τα ferry boat να πηγαινοέρχονται δίνοντας ζωή και συνθέτοντας με γραφικότητα την εικόνα του λιμανιού».

Θανάσης Σαπατίνας, 47 ετών, επιχειρηματίας, κάτοικος Ν. Παλατίων Ωρωπού διαφωνεί:

Από παιδάκι θυμάμαι να λένε πως πρέπει να φύγουν τα ferry boat γιατί τους καλοκαιρινούς μήνες δημιουργούν κυκλοφοριακή συμφόρηση. Έλεγαν όλοι πως αφήνουν στον Ωρωπό μόνο τα καυσαέρια τους χωρίς να υπάρχει κέρδος, αφού επιβιβάζονταν γρήγορα τα αυτοκίνητα χωρίς να προλαβαίνουν οι επιβάτες να δουν την αγορά του χωριού μας. Διαμαρτύρονταν όλοι γιατί τα εισιτήρια τους ήταν από τα πιο ακριβά στην Ελλάδα. Πολλά έλεγαν μέχρι που ξαφνικά όλα «σβήστηκαν», για πολιτικούς λόγους ή μη, και τώρα που σταμάτησαν τα δρομολόγια μας λείπουν τα ferry boat και ο Ωρωπός χάνει οικονομικά. Καλά έκαναν και σταμάτησαν τα δρομολόγια. Πιστεύω πως οι μόνοι αδικημένοι είναι οι εργαζόμενοι που τα χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Τους πλοιοκτήτες όμως δεν τους ενδιαφέρουν οι άνθρωποι. Αν θέλουν να ξανά φέρουν τα ferry boat, να λειτουργούν με τους όρους των πολιτών και όχι των πλοιοκτητών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *