Διαλύουν το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού το 1ο σε θέση Πανελλαδικά

Το μένος της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ωρωπού να γκρεμίσει ότι βρίσκει μπροστά της από την προηγούμενη αρχή, ακόμα και καλό, δεν έχει όριο.

Έβαλαν χέρι τώρα και στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ωρωπού, το οποίο έχει βραβευτεί  δύο φορές καταλαμβάνοντας την 1η θέση Πανελλαδικά,  το 2016 στη Θεσσαλονίκη και το 2018 στην Ήπειρο από την ΚΕΔ, ενώ επίκειται, φέτος, και τρίτη βράβευση για το 2019. Το έργο που έχει παράξει είναι πολυσχιδές. Ένα ΚΕΠ πρότυπο που ιδρύθηκε το 2015 και ανήκει στο Εθνικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων που έχει ιδρύσει ο νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔ και το οποίο πολλοί άλλοι Δήμοι θέλησαν να αντιγράψουν.

Ας δεχτούμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον Γιατρό και  Δημοτικό Σύμβουλο του συνδυασμού «Πρώτα ο Δημότης» του κ. Θωμά Ρούσση, κ. Σπύρο Καυκόπουλο, ο οποίος ήταν  επικεφαλής του όλου εγχειρήματος με την ιδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας.

Ακόμα και με την κα. Ανδριάννα Λαμπαδαρίδου η οποία διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του πρώην Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, αλλά εργάστηκε σκληρά και ήταν ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια να στηθεί και να λειτουργήσει με επιτυχία, το ΚΕΠ Υγείας.

Η απομάκρυνση όμως της Κοινωνικής Λειτουργού κας Βασιλικής Αγγλούση, η οποία ήταν η ψυχή της όλης προσπάθειας και  έχει γνώση του αντικειμένου, αποτελεί πράξη, άκρως, ρεβανσιστική, όσο και ακατανόητη. Προσβάλει μια επιστήμονα και το σημαντικό έργο  της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οξύμωρος είναι ο λόγος τον οποίο επικαλέστηκε η νέα Δημοτική Αρχή για να την αποπέμψει από το ΚΕΠ Υγείας. Ότι δηλαδή είναι συμβασιούχος με θέση στις κοινωνικές δομές και συγκεκριμένα στο συσσίτιο. Μόνο που και η αντικαταστάτριά της κατέχει την ίδια, ακριβώς, θέση. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο για όλους όσους επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Πρόκειται  για μια απόφαση  που σκιάζει τη νέα δημοτική Αρχή, καθώς επιλέγει να αποπέμψει μια ακόμα υπάλληλο  με μεγάλη προσφορά, που, σχεδόν, ταυτίστηκε με το ΚΕΠ Υγείας, στήριξε  και υποστήριξε πάρα πολλά άτομα που έχρηζαν επιστημονικής βοήθειας και ιατρικής φροντίδας στο δήμο, με εξειδικευμένες δράσεις.

Και δεν είναι, δυστυχώς, η μοναδική μετάθεση υπαλλήλου την περίοδο αυτή. Είναι πλέον καθημερινότητα οι μεταθέσεις, έτσι για να προχωρήσει ο δήμος «ενωτικά».

Είναι προφανές ότι η νέα Δημοτική Αρχή   επιχειρεί να γκρεμίσει ότι βρίσκει μπροστά της. Να τοποθετήσει παντού ημετέρους. Να ικανοποιήσει προεκλογικές υποσχέσεις.

Μόνο που το να γκρεμίζεις τα πάντα, πρώτον, δεν αποδεικνύεις ότι όλα όσα έπραξαν οι προηγούμενοι ήταν στραβά και κακώς κείμενα. Και, δεύτερον δεν σημαίνει ότι εσύ θα τα κάνεις καλά ή καλύτερα.

Οφείλει να γνωρίζει η νέα Δημοτική Αρχή ότι η δημαρχιακές θητείες έρχονται και παρέρχονται. Οι δήμοι έχουν συνέχεια πέρα και πάνω από πρόσωπα. Άρα οι μεθοδεύσεις αυτές που επιχειρεί, ελέγχονται και για την αναγκαιότητά τους και την αποτελεσματικότητά τους.

Εκείνο, πάντως, που έχει αξία και σημασία είναι ότι η περίφημη φράση «Προχωράμε όλοι μαζί ενωμένοι» του Δημάρχου τείνει να γίνει ανέκδοτο.