Διαμαρτυρία έξω από τα ανοιχτά super market του Δήμου Ωρωπού από την Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα ανοιχτά super market του Δήμου Ωρωπού πραγματοποίησε, σήμερα, Κυριακή 16 Ιουλίου η Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού.

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα μοίρασαν στους καταναλωτές φυλλάδια στα οποία καλούσαν τους πολίτες να σκεφτούν σαν εργαζόμενοι και όχι σαν πελάτες ώστε τις Κυριακές τα πολυκαταστήματα να παραμένουν κλειστά. Κι αυτό με το σκεπτικό ότι

η  κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση σε όλους τους κλάδους!

 Επισημαίνουν  ότι η Νέα δράση της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού «άστο στο ταμείο» ξεκινάει αυτή την Κυριακή 16/7 στις 11 το πρωί με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στον Ωρωπό και μετά σε όλα τα ανοιχτά σούπερ μάρκετ της περιοχής!

 Σας καλούμε να συμμετέχετε στην παρέμβαση ή να κατεβάσετε το αρχείο να το τυπώσετε και να το αφήσετε στο ταμείο του σούπερ μάρκετ που ψωνίζετε και ανοίγει πλέον τις Κυριακές!»

Ενώ προς τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων η Επιτροπή με επιστολή της τονίζει

«Σας γνωρίζουμε ότι με μεγάλη μας λύπη διαπιστώσαμε  την απόφαση  σας να παραμένουν ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ τα καταστήματα σας.

Δυστυχώς με την απόφαση  σας αυτή ΔΕΝ δείχνετε σεβασμό προς το πρόσωπο μας ή δεν θέλετε  να καταλάβετε ότι πρωτίστως 

εργαζόμενοι και δευτερευόντως πελάτες!

Αυτό θα πει ότι καταπατώντας τη μοναδική μέρα που μας έχει μείνει για ξεκούραση και συνευρέσεις με φίλους και συγγενείς , τη  μοναδική μέρα που στην πλειοψηφία τους οι επιχειρήσεις  βρίσκονται κλειστά  (εκτός κυρίως από τα επαγγέλματα Κοινής  Ωφέλειας και διασκέδασης) εσείς ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ,  ακολουθώντας τις μνημονιακές πολιτικές ισοπέδωσης των εργατικών δικαιωμάτων στην κατεύθυνση μιας χώρας  που φτιάχνουν  συνθήκες εργασιακής γαλέρας!

Ευτυχώς δεν ακολουθούν ακόμη όλοι οι συνάδελφοι σας αυτό το κατάπτυστο κατρακύλισμα και έτσι θα μας δώσουν το περιθώριο να συνεχίσουμε τα ψώνια μας σε αυτούς που μας σέβονται πραγματικά!

Και αυτό γιατί το διευρυμένο ωράριο είναι εδώ και πολύ καιρό πραγματικότητα, αφού είναι απελευθερωμένο από το 2005 και τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν 96 ώρες εβδομαδιαίως από το πρωί έως το βράδυ, από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο και φυσικά από τις 7 Κυριακές πήγαμε στις 52 και μαζί με αυτές μπαίνουν και οι «ασπρόμαυρες νύχτες»

Και καταλήγει λέγοντας «Γιατί ΟΧΙ λοιπόν…

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση σε όλους τους κλάδους.

Γιατί μετά από βραχύ χρονικό διάστημα η κυριακάτικη λειτουργία δε θα αποτελεί το παραμικρό κίνητρο για έξοδο ή για κατανάλωση καθώς θα έχει καταστεί πλέον μέρος της καθημερινής μας ρουτίνας.

Γιατί σε όλους τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς και τις εποχιακές αγορές, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές με απόφαση της εκάστοτε Περιφέρειας και εδώ σε εμάς ΔΕΝ υπάρχει τέτοια απόφαση!

Γιατί δεν αναμένεται να μειωθεί η ανεργία και να ενισχυθεί η απασχόληση στο εμπόριο, αλλά αντίθετα θα συρρικνωθεί εξαιτίας του κλεισίματος πολλών μικρών καταστημάτων.

Γιατί ο καταναλωτής δεν έχει να κερδίσει τίποτα.  Οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν, αυτό που σίγουρα λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από τους καταναλωτές και τα λεφτά από την τσέπη του.

Γιατί η δομή και η διάρθρωση των ελληνικών μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων δε θα αντέξει πλέον την επιχειρούμενη «Δημιουργική καταστροφή» της Τρόικα, που καταστρέφει τους Έλληνες μικρομεσαίους, για να δημιουργηθούν ανενόχλητα νέα εμπορικά συμφέροντα.

Τέλος γιατί δεν θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ισοπεδωμένη χώρα καταστραμμένη ξεπουλημένη και χωρίς εργασιακά δικαιώματα αντιστεκόμαστε στο βαθμό που ακόμα μπορούμε.

Ως ύστατο, σας καλούμε  να αναθεωρήσετε την απόφαση σας αυτή ΑΜΕΣΑ!»