Διαμαρτυρία της Ο.Σ.Ω. και κατοίκων έξω από το Α.Τ. Ωρωπού-Παρών ο Δήμαρχος Ωρωπού

 

Ζήτησαν  καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής

Συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, με πρωτοβουλία της Ο.Σ.Ω. και την στήριξη της Δημοτικής Αρχής,  πραγματοποίησαν κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, σήμερα, Κυριακή 4 Νοεμβρίου, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Ωρωπού, επί της Λεωφόρου Χαλκουτσίου, με αίτημα την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο  οποίος τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία της Ο.Σ.Ω για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή και επέρριψε ευθύνες στον προηγούμενο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ο οποίος παρά τις οχλήσεις της Δημοτικής Αρχής να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις των Α.Τ. Ωρωπού, δεν άκουσε τις αιτιάσεις της. «Σήμερα είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για την έντονη παραβατικότητα στη περιοχή μας. Δεν θα σταματήσουμε εδώ.  Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε δυναμικά ο Δήμαρχος.

Ο Πρόεδρος της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργος Παναγόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε διεξοδικά στα συχνά φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς που παρατηρούνται στο Δήμο Ωρωπού, εξαιτίας της ελλιπούς αστυνόμευσης μετά τη συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων.

Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και προσωπικά στον κ. Ν. Τόσκα, ο οποίος δεν εισάκουσε τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ωρωπού να μην προχωρήσει στις συγχωνεύσεις των Α.Τ. και την μείωση του προσωπικού.

«Σε ένα δήμο» είπε ο κ. Γ. Παναγόπουλος «συνολικής έκτασης 550 χιλ. m² με την υπάρχουσα αστυνομική δύναμη είναι αδύνατη η φύλαξη της περιοχής. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες κλοπών και διαρρήξεων με αποτέλεσμα οι πολίτες να κυριαρχούνται από αίσθημα ανασφάλειας. Έκλεισε το Α.Τ. Καπανδριτίου και μεταφέρθηκαν η Τροχαία στην Κηφισιά και η Ασφάλεια στο Κάλαμο. Πήραν τη ΔΙΑΣ από την Σκάλα  Ωρωπού. Κι όλα αυτά την ώρα που δίπλα μας υπάρχει το Κέντρο Φιλοξενίας στη Μαλακάσα και είναι συχνές οι επιδρομές Ρομά από το Μενίδι προς τον Ωρωπό».

Ο κ. Γ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εάν η πολιτεία δεν ακούσει τα αιτήματά τους. Τις επόμενες μέρες θα αποσταλεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιστολή με όλα τα αιτήματα των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού για την εξασφάλιση καλύτερης αστυνόμευσης.

  

Μίλησαν, επίσης, ο επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γ. Γιασημάκης, ο οποίος είπε πως η παράταξή του θα ανακοινώσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή, καθώς και ο πρώην Κοινοτάρχης Μαλακάσας κ. Κωνσταντίνος Λίτσας ο οποίος είπε “μας έφεραν τα σκουπίδια, μας έφεραν τους μετανάστες”. Ο υποψήφιος βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων κ. Αλέξανδρος Ανδριώτης, επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης Τμήματος Ασφάλειας στον Ωρωπό.

Ακολούθως αντιπροσωπεία από τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και τον Πρόεδρο της Ο.Σ.Ω. κ. Γιώργο Παναγόπουλο μετέβησαν στο γραφείο του Διοικητή του Α.Τ. Ωρωπού κ. Μπιτάκου,  όπου ανέμενε ο Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Βορειονατολικής Αττικής κ. Δημήτριος Παντελής για να του αναφέρουν τα αιτήματα των πολιτών και να τον ενημερώσουν ότι θα αποστείλουν εγγράφως τα αιτήματα τους.

Ο κ. Παντελής ανέφερε ότι μετά  τη συγχώνευση των τμημάτων τριπλασιάστηκαν οι περιπολίες και οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στην περιοχή (από 762 έφτασαν τις 2.200). Ήδη έχει εκπονηθεί σχέδιο για την φύλαξη συγκεκριμένων διόδων προς τον Ωρωπό από όπου κινούνται κακοποιά στοιχεία. Ενώ θα ενταθούν και οι έλεγχοι. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού αλλά τόνισε ότι αναγκαία είναι και η συνεργασία των πολιτών με την αστυνομία όταν υπάρχει κάποιο συμβάν η πέφτει στην αντίληψή τους κάτι ύποπτο.

Η αλήθεια είναι ότι η οργανική δύναμη του Α.Τ. Ωρωπού είναι 65 άνδρες και σήμερα υπηρετούν 41 άνδρες, έχει φύγει η  Ασφάλεια από τη Σκάλα Ωρωπού και η ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα αστυνόμευσης.