Διαξιφισμοί στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή

29.03.2016

Η Δικαιοσύνη και η διαφθορά ανέβασαν κατακόρυφα τους τόνους και προς στιγμήν απειλήθηκε οξύ επεισόδιο στη Βουλή κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε το χορό της αντιπαράθεσης εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στη ΝΔ για παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης, ειδικά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, αποκρούοντας τις καταγγελίες περί παρέμβασης Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εξεταστική επιτροπή, που θα βγάλει πόρισμα ως τον Μάιο, για τα δάνεια σε κόμματα και σε ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε 13 περιπτώσεις για τις οποίες, όπως υποστήριξε, υπήρξε παρέμβαση των προηγούμενων κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη.

Η κα Γεννηματά

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ανέφερε στην ομιλία της πως το κόμμα της θα στηρίξει την πρόταση για εξεταστική επιτροπή, ωστόσο κάλεσε τον κ. Τσίπρα εκ νέου να συναινέσει στη δική της πρόταση για εξεταστική για την οικονομία από το 2002 ώς σήμερα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε εκ νέου τα κόμματα σε εθνική συνεννόηση λέγοντας: «Το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η Βουλή αυτή πρέπει να δώσει τη λύση. Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει εθνική συνεννόηση». Είπε πως «το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη χειραγώγηση του Κράτους και της Δικαιοσύνης με συνειδητή κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών».

Ο Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «επιλέξατε την κυρία Θάνου για την προεδρία του Αρείου Πάγου αφού πρώτα είχε δώσει εξετάσεις στην Κουμουνδούρου» ενώ επιτέθηκε και «για τη δεξιά μεταγραφή, του κ. Παπαγγελόπουλου», ο οποίος, όπως υποστήριξε, «είχε εμπλακεί σε σειρά σημαντικών πολιτικών υποθέσεων τις οποίες αντί να τις διαλευκάνει συνήθως τις έθετε στο αρχείο».

«Το λέω προς τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως μήπως νομίζουν ότι έχουν μεταγράψει από τη Δεξιά κανέναν Ντι Πιέτρο… Άλλο Παπαγγελόπουλος άλλο Ντι Πιέτρο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις τελευταίες προαγωγές των δικαστικών, το καλοκαίρι, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι παρελήφθησαν σπουδαίοι δικαστικοί. «Τέτοιες βουτιές στην επετηρίδα έχουν να γίνουν δεκαετίες» είπε χαρακτηριστικά.