Διαρρήκτες ρήμαξαν φαρμακείο και φούρνο σε Δήλεσι και Σχηματάρι

Μπαράζ  ληστειών από αγνώστους, χθες το βράδυ της Τρίτης 23 Νοεμβρίου, σε Δήλεσι και Σχηματάρι, προκαλούν έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα στον εμπορικό κόσμο.

Άγνωστοι χτύπησαν το Φαρμακείο της κας Μαίρης Βέργη στο Δήλεσι, με εξαιρετικά επαγγελματικό τρόπο. Αφού έκοψαν τα εξωτερικά κάγκελα από τον πίσω πλευρά του καταστήματος παραβίασαν την πόρτα και απενεργοποίησαν τον συναγερμό για να μην γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια εισήλθαν εντός του φαρμακείου και αφαίρεσαν 400 ευρώ που βρίσκονταν στην ταμειακή μηχανή, ενώ ρήμαξαν, κυριολεκτικά, το εμπόρευμα, που ήταν μεγάλης αξίας.

Ειδικότερα αφαίρεσαν όλα τα χριστουγεννιάτικα πακέτα δώρων, ναρκωτικά φάρμακα, βρεφικές τροφές και είδη, καλλυντικά, κάθε είδους τεστ,  μέχρι και… προφυλακτικά. Φεύγοντας δεν παρέλειψαν να πάρουν μαζί τους, προφανώς,  για «σουβενίρ» και τις εμπορικές κάρτες της ιδιοκτήτριας.

Το ίδιο βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άγνωστος κουκουλοφόρος «χτύπησε» το φούρνο ΝΙΚΑΣ στο  Σχηματάρι. Αφού έσπασε την τζαμαρία, εισήλθε στο κατάστημα,  όπου αφαίρεσε από την ταμειακή μηχανή περίπου 150 ευρώ  σε ψιλά. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή, μόλις χτύπησε ο συναγερμός και πριν φτάσουν  επί  τόπου η εταιρία  security  και η αστυνομία, η οποία διενεργεί έρευνες  για τον εντοπισμό τους.

Για τα δύο περιστατικά κλοπών έχει επιληφθεί το Α.Τ. Σχηματαρίου το οποίο διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ δεν φαίνεται να συσχετίζονται μεταξύ τους οι δύο κλοπές, λόγω του διαφορετικού τρόπου δράσης.

Τα φαινόμενα κλοπών είναι ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή και οι πολίτες ζητούν μεγαλύτερη αστυνόμευση κατά της νυκτερινές, κυρίως, ώρες καταστημάτων και οικιών.