Διευθυντές σχολείων παρενοχλούν σεξουαλικά καθαρίστριες στην Θεσσαλονίκη

Σοκαριστικές καταγγελίες ότι καθαρίστριες δημοτικών σχολείων από τη Θεσσαλονίκη έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από δασκάλους και διευθυντές  οι οποίοι τις απειλούν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό αν δεν θέλουν να απολυθούν είδαν το φως της δημοσιότητας.

Τα σοβαρά περιστατικά  παρενόχλησης έφεραν στο φως  οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας  Βόρειας Ελλάδας  και Θεσσαλίας και το Σωματείο Καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

Όπως δήλωσε ο Σιδέρης Κωνσταντινίδης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και Μέλος της Διοικητικής Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Ελλάδας , έγινε ο ίδιος αποδέκτης της καταγγελίας μία εργαζόμενης ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον Διευθυντή της. «Υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα περιστατικά  κυρίως σε σχολεία επαρχιακών περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας Μαρίας Κοσμίδου στο παρελθόν μία συνάδελφός της στη Νεάπολη  δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι  και τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έβγαζε τα σκουπίδια.