Διευκρίνιση για αναβολή πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Τανάγρας

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Με επίγνωση των ασφυκτικών καταστάσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε οικονομικό επίπεδο και εν όψει της διενέργειας  δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου 2015, κρίθηκε αναγκαία η μη συμμετοχή του Δήμου στην κάλυψη του κόστους δύο  πολιτιστικών εκδηλώσεων του προγράμματος των Αναργυρείων ,καθώς επίσης και η αναβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΝΠΔΔ “ΚΑΠΗ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ” και της ΔΗ.Κ.Ε.Τ.

 

 

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

 

1)Αναργύρεια 2015, Τετάρτη 01 Ιουλίου

Παιδική Χορωδία Κ.Ε.Δ Οινοφύτων συνοδεία ορχήστρας

Επιμέλεια διοργάνωσης : Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας

Ο Δήμος Τανάγρας θα αναλάμβανε την κάλυψη του κόστους για την παρουσίαση της ορχήστρας

 

 

2)Αναργύρεια 2015, Σάββατο 4 Ιουλίου

Παιδική Παράσταση από το θέατρο “ΘΥΜΕΛΗ-ΕΛΛΗΣ ΒΟΖΙΚΙΑΔΟΥ”

“Ο Ευτυχισμένος πρίγκιπας” του Όσκαρ Ουάιλντ

Προσφορά του Δήμου Τανάγρας

 

 

3)Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΝΠΔΔ

Οι εν λόγω εκδηλώσεις  συνδέονται με οικονομικό κόστος που θα αναλάμβανε ο Δήμος Τανάγρας  ως προσφορά  ψυχαγωγίας προς το κοινό .

Ωστόσο  – την παρούσα στιγμή-  η διάθεση   πιστώσεων για  την πραγματοποίηση εκδηλώσεων   λαμβάνει διαστάσεις πρόκλησης για την κοινωνία , η οποία βιώνει οικονομικά αδιέξοδα και ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα.

 

 

Η παρούσα απόφαση λήφθηκε από τον Δήμαρχο Τανάγρας, κ. Βασίλη Περγάλια με τη συναίνεση των αιρετών παραγόντων που σχεδιάζουν τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας (Δημοτικό Συμβούλιο, ΝΠΔΔ,ΔΗ.Κ.Ε.Τ).

 

 

Η αναβολή των  εκδηλώσεων δεν είναι ενέργεια πολιτικών συμβολισμών.

 

 

Ο Δήμος Τανάγρας συμπαραστέκεται στον δημότη, στον κάτοικο, στον πολίτη όχι με «Άρτο και Θεάματα» αλλά με συναίσθηση της πραγματικότητας και ανάλογη διαχείριση.

 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς ,  που  πλαισιώνουν τον θεσμό των  «Αναργυρείων ’ με μοναδικό «κόστος» το μεράκι και την αγάπη τους για τον πολιτισμό.

 

 

  Διευκρίνιση:  Η εκδήλωση  της Τετάρτης 1 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων , ενώ η εκδήλωση του Σαββάτου στις 4 Ιουλίου αναβάλλεται και  θα παρουσιαστεί στον κατάλληλο χρόνο.

 

 

Ο πολιτισμός δεν σταματά να γράφει ιστορία , ακόμα και όταν οι εξωτερικές συνθήκες δείχνουν το αντίθετο.

 

                                               Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

                                                  ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΓΑΛΙΑΣ