Διευρύνεται η δράση του Κινήματος κατά των Διοδίων

Δυναμικά θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το Κίνημα κατά των Διοδίων  “Συντονιστική Επιτροπή «Φορέων & Κατοίκων  Β.Α. Αττικής Ενάντια στα Διόδια” για την ανάδειξη και επίλυση των τοπικών προβλημάτων. Αυτό αποφασίστηκε στη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 19 Μαρτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Μαλακάσας, όπου καθορίστηκε και το σχέδιο δράσης του κινήματος αν και η συμμετοχή δεν ήταν η προσδοκώμενη από τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με την απόφαση της Συνέλευσης  ο τίτλος του κινήματος εφεξής θα είναι «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνων κατοίκων Ωρωπού» με το σύνθημα «Δεν υπάρχουν σωτήρες, μόνο η δική μας συμμετοχή στον αγώνα. Με αυτό τον τρόπο το κίνημα παίρνει μια πιο ευρεία μορφή δράσης, όπου δεν θα έχει σχέση μόνο με τα διόδια αλλά και άλλα κοινωνικά προβλήματα της περιοχής.

Ανακοινώθηκε ότι  την προσεχή Πέμπτη κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, Περιφέρειας Αττικής θα επιχειρηθεί να τεθεί στη προ ημερησίας διάταξη προς συζήτηση το θέμα των διοδίων και ο Χ.Υ.Τ.Υ. Ωρωπού.

Επίσης να προχωρήσει η Επιτροπή σε συνελεύσεις στον Ωρωπό, τον Αυλώνα, τον Κάλαμο και το Καπανδρίτι με στόχο να διευρυνθεί το κίνημα με τη συμμετοχή  φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών και έτσι να αποκτήσει συλλογικότητα και  μαζικότητα.

Ακόμη να συγκροτηθεί  Παναττική Επιτροπή με στόχο  συγκέντρωση στα Διόδια κατά της ηλεκτρονικής μορφής τους και ταυτόχρονα να ξεκινήσει αγώνας προάσπισης των προσωπικών δεδομένων, όπως έγινε στην Γερμανία όπου και δικαιώθηκαν.

Και τέλος κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε να διοργανωθεί διαμαρτυρία με αυτοκινητοπομπή η οποία θα ξεκινήσει από τον Ωρωπό και θα καταλήξει στη Βουλή τον επόμενο μήνα για το θέμα των ηλεκτρονικών διοδίων.

Κατά την συνέλευση ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις για την μορφή που θα πρέπει να έχει το Κίνημα και τη μαζικότητα που θα πρέπει να λάβει για να μην αποτύχει. Να παραμείνει ανοιχτό πέρα από κόμματα και να διεκδικήσει καταρχήν την κατάργηση των ηλεκτρονικών διοδίων αλλά και την κατάργηση των οκτώ σταθμών διοδίων που περιβάλουν το Δήμο Ωρωπού όπως και την αποτροπή κατασκευής Χ.Υ.Τ.Υ. στην περιοχή των πρώην λατομείων Ντουμάνη στο Πολυδένδρι.