Διευρύνεται το μέτωπο σωτηρίας του Ασωπού – Οι πρώτες υπογραφές για το Πάρκο Εξυγίανσης Οινοφύτων

8.4.2016

Διευρύνεται το μέτωπο για τον αποχαρακτηρισμό του Ασωπού και την  επιχείρηση αποκατάστασής του, ώστε να απαλλαγεί η περιοχή από την βιομηχανική μόλυνση.

Χθες υπογράφηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Σχηματαρίου, το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και του Δήμου Τανάγρας,  για την ανάπτυξη και υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών της Βοιωτίας και άλλων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την πραγματοποίηση ενός ονείρου που έθεσε ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης για την σωτηρία του Ασωπού.

Ο ίδιος ο περιφερειάρχης σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

«Τρεις νέοι συμπαραστάτες για να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας, να αλλάξουμε τα πάντα στον Ασωπό. Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και τον Δήμο Τανάγρας. Μεγαλώνει συνεχώς το μέτωπο για να μετατρέψουμε τον Ασωπό από “ντροπή” για τον πολιτισμό και το περιβάλλον μας, σε πηγή ζωής, υγείας και οικονομικής ανάπτυξης για όλους μας. Μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ όλους εκείνους που έρχονται δίπλα μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ψευτοδιλήμματα τέλος. Ο Ασωπός αλλάζει».

Η www.apopsi-tora.gr   στρατεύεται σε αυτόν τον αγώνα καλώντας όμως την Περιφέρεια να προχωρήσει με πιο γοργά βήματα. Ταυτόχρονα όμως να ελέγχει στο εξής, ενδελεχώς, κάθε νέα περιβαλλοντική μελέτη την οποία προσκομίζουν προς έγκριση οι βιομηχανίες της περιοχής και τα απόβλητά τους απολύουν στον Ασωπό στο όνομα της όποιας επένδυσης, πριν ο ποταμός καταστραφεί, ολοσχερώς, και μετά κυνηγάμε χίμαιρες στα ερείπια μιας ολοκληρωτικής οικολογικής καταστροφής.