Δικαίωση για τον Τόλη-Η Χαρά έμεινε χωρίς το Βοσκοπούλου

Οριστικό τέλος στο πολυετές δικαστικό θρίλερ με πρωταγωνιστές τον άρχοντα της πίστας Τόλη Βοσκόπουλο και την πρώην σύζυγό του Τζούλια Παπαδημητρίου και μήλον της Εριδος την πατρότητα της Χαράς βάζει με απόφαση-βόμβα το Εφετείο της Αθήνας. Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που μελέτησαν διεξοδικά τον φάκελο της πολύκροτης υπόθεσης, εξετάζοντας τους ισχυρισμούς των δύο πλευρών, δικαίωσαν τον τραγουδιστή, ενώ η 28χρονη σήμερα Χαρά δεν θα φέρει από εδώ και στο εξής το επίθετο Βοσκοπούλου!

Καθοριστικό ρόλο στην κρίση των δικαστών φέρεται ότι διαδραμάτισε το γεγονός ότι η κοπέλα τον περασμένο Νοέμβριο δεν παρέστη για τη διενέργεια εξέτασης DNA που είχε διατάξει το δικαστήριο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι η βιολογική κόρη του Τόλη Βοσκόπουλου ή όχι.

Δεν προσήλθε ποτέ στο εργαστήριο

Συνεπείς στο ραντεβού τους με τον βιοχημικό για την καθορισμένη αιμοληψία ήταν μόνο ο καλλιτέχνης και η Τζούλια Παπαδημητρίου, αντίθετα η Χαρά, επικαλούμενη τις μεταπτυχιακές σπουδές που ακολουθεί στο εξωτερικό, δεν προσήλθε ποτέ στο εργαστήριο, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα έβαζε τέλος στην αέναη δικαστική διαμάχη της μητέρας της με τον τραγουδιστή.

Τέσσερις μήνες αργότερα κι ενώ το μυστήριο γύρω από την πατρότητα της Χαράς παραμένει μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστο, οι δικαστές ρίχνουν αυλαία στην υπόθεση, απαγορεύοντας στη νεαρή να χρησιμοποιεί το επίθετο του Τόλη Βοσκόπουλου.

Το σίριαλ για την πατρότητα της Χαράς συμπληρώνει ήδη 11 χρόνια, καθώς ο άρχοντας της νύχτας έθεσε στις δικαστικές αίθουσες το ερώτημα εάν είναι ο πατέρας της Χαράς για πρώτη φορά το 2007.

Διορίστηκε πραγματογνώμονας

Τότε το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε κάνει δεκτή την αίτηση του τραγουδιστή για διεξαγωγή τεστ DNA ώστε να αποσαφηνιστεί με επιστημονικό τρόπο αν είναι ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού.

Μετά το πέρας των 30 ημερών από την έκδοση της απόφασης διορίστηκε πραγματογνώμονας, ο οποίος κάλεσε τον τραγουδιστή και τις δύο γυναίκες (μητέρα και κόρη) για αιμοληψία προκειμένου να ερευνήσει τα στοιχεία του αίματός τους, όμως η νεαρή δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού, καθώς ζούσε στο εξωτερικό. Ηταν ο δικός της τρόπος, είχαν πει κάποιοι, να αντιδράσει στη στάση εκείνου που για την ίδια ήταν ο μπαμπάς που ήξερε και αναγνώριζε πέρα από κάθε αμφιβολία.

Εναν χρόνο αργότερα ο τραγουδιστής αποφάσισε να καταθέσει και νέα αίτηση, με την οποία απαιτούσε την επανάληψη της διαδικασίας λήψης του DNA, αλλά ζητούσε και την ακύρωση της πράξης αναγνώρισης της Χαράς ως νόμιμου παιδιού του, σε περίπτωση που εκείνη αρνούνταν και πάλι να δώσει το «παρών».

Τελικά η απουσία της οδήγησε στην υπ’ αριθμ. 7317/2010 απόφαση του Πρωτοδικείου, που έκανε δεκτή την προσφυγή του Βοσκόπουλου και ακύρωνε την πράξη αναγνώρισης της Χαράς ως τέκνου του.

Άμεση ήταν τότε η αντίδραση της Τζούλιας Παπαδημητρίου, η οποία προσέφυγε κατά της πρωτόδικης απόφασης, ζητώντας την ακύρωσή της. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, όμως, που διέταξε εκ νέου εξέταση DNA, μετά την απουσία της Χαράς από την επίμαχη διαδικασία, έβαλε τέλος στη σκληρή κόντρα που αποτελούσε επί σειρά ετών ανοιχτή πληγή για όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και χάρισε στον Τόλη Βοσκόπουλο την πολυπόθητη δικαίωση.

Κι αυτό καθώς ο καλλιτέχνης, παρότι δεν κρατά στα χέρια του κάποια ιατρική βεβαίωση που να πιστοποιεί ότι η Χαρά δεν είναι παιδί του, είναι βέβαιος γι’ αυτό. Μάλιστα είχε δηλώσει στην «Espresso» τον περασμένο Νοέμβριο: «Εγώ έχω μια κόρη που βρίσκεται στο σπίτι μαζί μου», αναφερόμενος στην κόρη που απέκτησε με τη νυν σύζυγό του Αντζελα Γκερέκου.

«Η Μαρία δεχόταν μπούλινγκ στο σχολείο»

«Πάντοτε είχαμε τη βούληση να δώσουμε δείγμα DNA κι εμείς θέλαμε από την πρώτη στιγμή να αποκαλυφθεί η αλήθεια» ήταν η απάντηση της πλευράς της Τζούλιας Παπαδημητρίου, που εκπροσωπείται στην υπόθεση από τον αδελφό της, δικηγόρο Ηλία Παπαδημητρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με τη δική τους εκδοχή, οι μόνοι λόγοι για τους οποίους η Χαρά δεν εμφανίστηκε προκειμένου να δώσει βιολογικό υλικό είναι επειδή βρισκόταν στο Λονδίνο, όπου κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να λείψει. Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαδημητρίου, η Χαρά δεν έχει αντίρρηση να πραγματοποιηθεί η επίμαχη εξέταση DNA και ιδιωτικώς.

«Έπεσε αυλαία στην αρχιτεκτονική της απάτης και του δόλου» δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο ξάδελφος του Τόλη Βοσκόπουλου Αντώνης, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε τα προβλήματα αλλά και το μπούλινγκ που δεχόταν η κόρη του τραγουδιστή και της Αντζελας Γκερέκου στο σχολείο λόγω της κατάστασης με τη Χαρά. «Το παιδί δεχόταν μπούλινγκ από τους συμμαθητές του, του είχαν σπάσει τα νεύρα, διότι του έλεγαν “έχεις αδελφή και ο πατέρας σου δεν την αναγνωρίζει”» ανέφερε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η μικρή Μαρία άλλαξε μέχρι και σχολείο εξαιτίας των πειραγμάτων που δεχόταν για την επίμαχη ιστορία με το DNA.