Δικαστική απόφαση

19.10.2015

 

Ένοχους κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους τρεις κατηγορουμένους στην υπόθεση με τις μίζες για τα συστήματα τηλεπικοινωνιών του Στρατού «Ερμής 2», επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Στο εδώλιο, με την κατηγορία της άμεσης συνέργιας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, κάθονται ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών και ο Νίκος Λεονταρίτης, στέλεχος της διεύθυνσης Εξοπλισμών. Ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

 

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε στο Γιάννη Σμπώκο το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το εξοπλιστικό πρόγραμμα «Ερμής 2», ενώ για την ίδια υπόθεση επέβαλε 25 και 20 χρόνια αντίστοιχα Αντώνη Κάντα και Νίκο Λεονταρίτη.

 

Οι ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος Ζαχαρίας Ανδρουλάκης έχει αποβιώσει.