ΔΙΟΔΙΑ: To ψέμα είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ

Ενώ προεκλογικά ο Συριζαίος Υπουργός των εργολάβων των δρόμων κ. Σπίρτζης, για να υφαρπάξει ψήφους δημοτών μας, έταζε κάρτες ελεύθερων διελεύσεων από τα διόδια, σήμερα εκατοντάδες κάτοικοι μας καταγγέλλουν ότι η εταιρία δεν τους χορηγεί κάρτες.

Η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. επικαλείται ότι αυτό ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία με τον κ. Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης προορίζονταν μόνο για 5.000 κάτοικους της περιοχής μας και όχι για περισσότερους. Μάλιστα έχει ενημερώσει ήδη με σχετικό έγγραφο τόσο το Υπουργείο Υποδομών από τις 9.4.2019 όσο και το δήμο Ωρωπού από τις 27.6.2019.

Προεκλογικά, τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας έλεγαν συνειδητά ψέματα.

Δεν μας προξενεί εντύπωση καθώς ήδη οι  εκατοντάδες δημότες μας καλούνται να πληρώνουν πρόστιμα των 100 € γιατί ακολούθησαν τις υποδείξεις και τις προτροπές των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μαζί με Δημάρχους και με τα  «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» τους έλεγαν ψέματα πως δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για την μη καταβολή διοδίων.

Ήδη, με σχετικούς νόμους, οι εργολάβοι των δρόμων έχουν απαλλαγεί από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών, με αποτέλεσμα να λαμβάνει η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. 5.000.000 € από τον δήμο Ωρωπού ως επιστροφή εισπραχθέντων δημοτικών τελών για χρήση κοινόχρηστων χώρων.

Τόσο ο νεοεκλεγής δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιασημάκης όσο και ο απερχόμενος κ. Ρούσσης από κοινού υποδέχτηκαν μετά «βαΐων και κλάδων» τον κ. Σπίρτζη στον Ωρωπό τον Απρίλιο του 2018, επικυρώνοντας πανηγυρικά την συμφωνία όλων τους με τους εργολάβους των δρόμων. Άλλωστε μαζί συμφώνησαν υπέρ της ύπαρξης των διοδίων στην περιοχή μας και αυτό ψήφισαν στα δημοτικά συμβούλια.

Όλοι τους από κοινού συμφώνησαν στην εφαρμογή των «αναλογικών διοδίων» για όλους, κάτοικους και «περαστικούς», από τα τέλη του 2022.

Διαχρονικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι Υπουργοί τους, οι δήμαρχοι της περιοχής μας εξυπηρετούν  τους εργολάβους των δρόμων, συμφωνούν στην ουσία και ανεβάζουν τους τόνους στην μεταξύ τους αντιπαράθεση για να κρύψουν αυτήν την σύμπλευση.

Όμως όσα ψέματα και να πουν δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι δρόμοι είναι λαϊκή περιουσία, εμείς τους έχουμε πληρώσει και πρέπει να τους απολαμβάνουμε δωρεάν. Δε μπορούν να κρύψουν ότι η κατάργηση όλων των διοδίων, των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε εργολάβους είναι ένα δίκαιο αίτημα του λαού μας και εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιωθεί.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός, να καταργηθούν όλα τα διόδια και να σταματήσουν να καταλογίζονται πρόστιμα στους δημότες μας. Να καταβάλλει η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. εδώ και τώρα, αναδρομικά, δημοτικά τέλη για την χρησιμοποίηση κοινόχρηστων χώρων στον δήμο μας.

www.lsoropou.wordpress.com