Διονύσης Καμπιώτης: Η πολιτική ανατροπή, που σπάει το δίπολο στο Δήμο Ωρωπού

 

Ανεβαίνουν κατακόρυφα οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ των δημοτικών  παρατάξεων, ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, στο Δήμο Ωρωπού.

Όσο η μάχη δείχνει να είναι αμφίρροπη ανάμεσα στο δίπολο που έχει δημιουργηθεί, τόσο επιχειρείται  να κερδηθούν εντυπώσεις με διαρροές, εκατέρωθεν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και δήθεν εντυπωσιακές μεταγραφές γυρολόγων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος τους να κερδίσουν το εκλογικό σώμα συνήθως μέσω καταγγελιών και αρνητικών γεγονότων παρά με ουσιαστικές προτάσεις, ιδέες και θέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Στην αντίπερα όχθη ο Διονύσης Καμπιώτης με το συνδυασμό «Συμμαχία Δημιουργίας» δίνει το δικό του αγώνα. Μακριά από αντιπαραθέσεις και κόντρες, αυθεντικός, στήνει τη δική του ισχυρή ομάδα νίκης. Πλαισιωμένος από νέα, άφθαρτα πρόσωπα, αλλά και έμπειρα άτομα στην τοπική αυτοδιοίκηση, προχωρά με ουσιαστικές προτάσεις για το Δήμο.  Επιλέγει να συνεργαστεί όχι με επαγγελματίες της πολιτικής, αλλά με άτομα που έχουν διάθεση για προσφορά και δεν διεκδικούν καρέκλες και οφίτσια.

Εργάζεται σιωπηρά, αθόρυβα, χωρίς να έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του,  με στόχο να κάνει την έκπληξη. Δουλεύει συστηματικά βήμα βήμα, με μεθοδικότητα στις κινήσεις του, χωρίς να βιάζεται. Καθημερινά χτίζει το πολιτικό προφίλ του μέσα στη κοινωνία του Ωρωπού, αποφεύγοντας τις ακρότητες. Ακούει τα προβλήματά και τις προτάσεις  των πολιτών, οι οποίοι δείχνουν να τον εμπιστεύονται. Αυτή η επαφή με τον κόσμο είναι το μυστικό της επιτυχίας του.

Υπάρχει πλέον εναλλακτική πρόταση. Μια άλλη υποψηφιότητά  που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Άλλωστε η περίφημη «ισχυρή συμμαχία των πέντε του Αυλώνα»  μετά τις εντυπώσεις των πρώτων ημερών, δείχνει να ξεφουσκώνει.

Ο Διονύσης Καμπιώτης κερδίζει στο χρόνο με κινήσεις ουσίας, μακριά από αντιπαλότητες και περιχαρακώσεις με στόχο όχι, απλώς, να είναι ένας αξιόμαχος αντίπαλος, αλλά μια υποψηφιότητα με προοπτική. Όχι το αουτσάιντερ, αλλά η νέα εναλλακτική ισοδύναμη πρόταση στα τοπικά πράγματα της περιοχής.

Είναι προφανές ότι στις εκλογές  δεν κατεβαίνει  για να καταγράψει, απλώς, μια δύναμη, αλλά για να ανατρέψει τις υφιστάμενες ισορροπίες και να σπάσει το δίπολο που μάχεται ανελέητα για το δημαρχιακό θώκο.