Ο Σεπτέμβρης έφτασε και μια νέα περίοδος ξεκινά για όλους μας. Κοιτάζοντας πίσω, μελαγχολικές σκέψεις κυριαρχούν στις συνειδήσεις μας. Πριν από λίγες εβδομάδες, οι μεγάλες φωτιές και η ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού οδήγησαν στον θάνατο 98 συμπολίτες μας. Παράλληλα, συνειδητοποιήσαμε ότι ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα του τελευταίου Μνημονίου χωρίς να δούμε κάτι να αλλάζει. Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι απομένει στον πολίτη, όταν αισθάνεται μόνος κι αβοήθητος;
Δεν χρειάζεται να επισημάνω τις αδυναμίες του Δήμου Ωρωπού για να συνθέσω την εικόνα της εγκατάλειψης. Ζούμε στο απόλυτο μηδέν. Τα τελευταία χρόνια ακούμε μεγάλα λόγια, διαβάζουμε πολύχρωμα προεκλογικά φυλλάδια αλλά στο τέλος η καθημερινότητά μας μοιάζει σαν αερόστατο: γεμάτη με αέρα!
Αυτός ο Σεπτέμβρης όμως, μέσα από τις στάχτες της φωτιάς, μπορεί να φέρει μια ικμάδα φωτός. Ωριμάσαμε και καταλάβαμε ότι φτάνουν πια τα μεγάλα λόγια! Θέλουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα που θα κάνουν την πολιτεία μας μεγάλη. Σε αυτό το μονοπάτι βαδίζω εδώ και καιρό, μαζί με μια ομάδα εκλεκτών συνδημοτών μας από κάθε γωνιά του Δήμου Ωρωπού, θέλοντας να φέρουμε την επαναστατική αλλαγή: ανάπτυξη με έργα και δουλειές!
Ξεκινάμε τον δύσκολο αγώνα για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, για να πάρουμε πίσω ό,τι μας στέρησαν: την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο. Οι λάθος επιλογές του παρελθόντος δεν θα γίνουν το συγχωροχάρτι του μέλλοντος. Τα πολιτικά παιγνίδια, οι θεωρίες συνωμοσίας και τα μικροπολιτικά συμφέροντα πρέπει να τελειώσουν. Για να συμβεί όμως αυτό θέλουμε σύμμαχο τον λαό του Ωρωπού. Μόνο μαζί μπορούμε να φέρουμε μια νέα εποχή.
Η δύναμη είναι στα χέρια σας! Εσείς θα κληθείτε να αποφασίσετε τι μέλλον θέλετε για τον Δήμο Ωρωπού. Εγώ σας καταθέτω τη δική μου πρόταση, η οποία σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα σε ανοικτή συνάντηση για να γίνετε όλοι συμμέτοχοι.
Οι Έλληνες πετύχαμε άθλους όταν ήμασταν ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο. Θα το κάνουμε και στον Ωρωπό, κοιτάζοντας ευθεία μπροστά. Θέλουμε έναν ισχυρό Δήμο, ξανά!
Ο δρόμος μπροστά μας είναι ανηφορικός αλλά θα τον διαβούμε μέχρι τέλους και θα νικήσουμε! Εύχομαι η νέα περίοδος που ξεκίνησε να είναι καλή και παραγωγική για όλους.
Καλή αντάμωση στα μονοπάτια της αλλαγής!
Διονύσης Καμπιώτης