Διονύσης Καμπιώτης: Τι έχει σειρά να πουληθεί στους εργολάβους;

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Διονύσης Καμπιώτης εκφράζει την ανησυχία του για την «νεοφιλελεύθερη» πολιτική, όπως την χαρακτηρίζει, που ακολουθεί ο Δήμος Ωρωπού, και δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί για τα συμφέροντα των δημοτών.

Την τρέχουσα περίοδο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής παραχώρησης των δημόσιων αγαθών του Δήμου Ωρωπού σε εργολαβικά συμφέροντα. Έχω επιχειρηματολογήσει πολλές φορές για την ανάγκη ύπαρξης ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα λαμβάνει υπ’ όψη τις ανάγκες των δημοτών και θα σέβεται τη δημοτική περιουσία. Αυτό όμως χρειάζεται στρατηγική, καλούς υπολογισμούς και οικονομία. Αντίθετα, παρατηρούμε τη διαστρέβλωση της πολιτικής με ξεπούλημα των υπηρεσιών που κατά το πνεύμα της διοίκησης είναι ευθύνη του Δήμου!

Δηλώνω κατηγορηματικά αντίθετος στην παραχώρηση βασικών υπηρεσιών του Δήμου σε εργολάβους, επειδή «εκτελείται» με επιζήμιο -για τα συμφέροντα των δημοτών- τρόπο. Για παράδειγμα, η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται από ιδιωτική εταιρεία έναντι υψηλού τιμήματος ενώ οι υπάλληλοι του Δήμου θα πληρώνονται χωρίς να έχουν αντικείμενο!

Επίσης, πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε η εκχώρηση σε άλλον εργολάβο των υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού του Δήμου για μια περίοδο 12 (!) ετών. Αυτή η απόφαση πηγαίνει κόντρα σε κάθε λογική, αφού δεσμεύει τους δημότες να χρηματοδοτούν τον ιδιώτη με πάγιο κόστος που δεν ακολουθεί τις πτωτικές τιμές της αγοράς. Μαθαίνουμε δε ότι το ποσοστό που θα λαμβάνει ο Δήμος Ωρωπού θα είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που λαμβάνουν άλλοι Δήμοι που έχουν σύμβαση με την ίδια εταιρεία. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Δεν γνωρίζουμε αν ο Δήμος Ωρωπού έχει μείνει σε καθεστώς «Μνημονίου» αλλά σε ό,τι μας αφορά θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτές τις αποφάσεις που αφήνουν πολλά ερωτηματικά για τη λογική που κρύβεται πίσω τους. Παράλληλα, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις και το πλαίσιο που διαμορφώνεται εν όψει των εκλογών του 2019, διότι φοβόμαστε τα χειρότερα. Αλήθεια, τώρα που ιδιωτικοποιήθηκε η αποκομιδή των σκουπιδιών και ο ηλεκτροφωτισμός, τι έχει σειρά; Μήπως το νερό;