Διοργάνωση του 1ου Ημιμαραθώνιου Δρόμου «Oropos Seaside Race 2016» – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο 1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος  Ωρωπού «Oropos Seaside Race 2016». Η διαδρομή του Ημιμαραθώνιου Δρόμου Ωρωπού είχε ως εκκίνηση την είσοδο των φέρυ – μποτ στη Σκάλα Ωρωπού, ακολούθησε όλο τον παραλιακό δρόμο μέχρι τους Αγίους Αποστόλους και τερμάτισε στην είσοδο των φέρυ – μποτ στην Σκάλα Ωρωπού, όπου έλαβε χώρα και η απονομή των κυπέλλων και των μεταλλείων στους διακριθέντες αθλητές.

Η συμμετοχή αθλητών, τόσο από το Δήμο μας, αλλά και απ’ όλο το Λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές ήταν αθρόα και ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας. Συνολικά συμμετείχαν περισσότεροι από 1000 αθλητές και παιδιά.

Αυτή η αναντίρρητα μεγαλειώδης παρουσία, ήταν ένα μήνυμα, πως ο Ωρωπός, που είναι ένας ιστορικός τόπος, έχει πάμπολλους φίλους, οι οποίοι θέλησαν να στηρίξουν μια προσπάθεια να αναδειχθεί η ομορφιά της φύσης του, η φιλοξενία των ανθρώπων του και ο πολιτισμός του που έρχεται από τα βάθη των αιώνων.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού Θωμάς Ρούσσης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Σήμερα κάναμε μια αρχή. Μια υπέροχη αρχή και στόχος μας είναι τέτοιες συμμετοχικές εκδηλώσεις, να μας συντροφεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να γίνουν θεσμός, τόσο στην Αττική όσο και σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι ο Ωρωπός της καρδιάς μας να ακούγεται παντού».

Για τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ωρωπού με την ονομασία “Oropos Seaside Race 2016”, συνεργάστηκαν η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ωρωπού (ΚΕΔΩ) και πολλοί δημότες εθελοντές, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Σημαντική επίσης, ήταν η συμβολή των επιχειρηματιών του Δήμου μας, οι οποίοι συνέβαλαν οικονομικά στη προσπάθεια αυτή. Μέγας χορηγός του αγώνα ήταν η Εθνική Τράπεζα.

Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Ωρωπού