Διπλό «χτύπημα» του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού

Όπως διαπιστώνουμε, τα αντανακλαστικά των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας, είναι σε εγρήγορση και η δράση τους άμεση, οργανωμένη και αποτελεσματική για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα στο Τ.Α. Ωρωπού, με οργανωμένες επιχειρήσεις που στέφονται με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας έτσι στους κατοίκους το αίσθημα της ασφάλειας που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Πρόσφατα το «χτύπημα» της Ασφάλειας Ωρωπού ήταν διπλό, καθώς στις 22 Ιουλίου 2021, ύστερα από επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, συνελήφθησαν τέσσερα νεαρά άτομα, 3 άνδρες και 1 γυναίκα, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές του Χαλκουτσίου και κυρίως στο κέντρο του  Ωρωπού.

Μετά από πληροφόρηση, οι αστυνομικοί, εντόπισαν τις κατοικίες ενός Αλβανού 25 ετών στο Χαλκούτσι και ενός Έλληνα 26 ετών στα Νέα Παλάτια Ωρωπού, όπου διαπίστωσαν τις σύντομες «επισκέψεις» νεαρών ατόμων, προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικά.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν βρεθήκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης σε φιξάκια έτοιμα για παράδοση και ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Εντύπωση προκάλεσε ότι και κατά τις ημέρες που απουσίαζε ο Έλληνας από το διαμέρισμα του στα Ν. Παλάτια, διέμεναν εκεί δύο φιλικά του πρόσωπα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, 24 ετών, οι οποίοι συνέχιζαν να «εξυπηρετούν» το πελατολόγιο του. Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Τακτικό Ανακριτή για να απολογηθούν.

Το δεύτερο «χτύπημα» της Ασφάλειας Ωρωπού, αφορά στη σύλληψη άνδρα για παρενόχληση ανηλίκου. Συγκεκριμένα, κατά τις μεσημβρινές ώρες της 8ης Ιουνίου 2021, σήμανε συναγερμός σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Δήμου Ωρωπού κατόπιν της καταγγελίας μιας 15χρονης κοπέλας, ότι στην αλάνα δίπλα από τα τοπικά Ιατρεία Ωρωπού, την προσέγγισε ένα λευκό φορτηγάκι- βανάκι και ο 40χρονος οδηγός της έκανε διάφορες επίμονες «προτάσεις».

Το κορίτσι αντέδρασε και του είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία, με αποτέλεσμα αυτός να τραπεί σε φυγή. Η κοπέλα έφτασε πεζή στο Αστυνομικό Τμήμα και ανέφερε το συμβάν, καθώς και τα χαρακτηριστικά του άνδρα, δεν είχε καταφέρει όμως να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Παρά την κινητοποίηση και τις αναζητήσεις της Αστυνομίας δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του συγκεκριμένου βαν και του οδηγού του. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού, όπου κατόπιν έρευνας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να βρουν τα στοιχεία κυκλοφορίας του λευκού βαν και εν συνεχεία να ταυτοποιήσουν τον οδηγό του, σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος του.

Η προσπάθεια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ωρωπού είναι αξιομνημόνευτη και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Παρά την έλλειψη σε προσωπικό και τις πολλές απαιτήσεις της περιοχής του Δήμου Ωρωπού, οι αστυνομικοί ερευνούν κάθε υπόθεση με μεγάλη επιμονή και η αποτελεσματικότητα τους τον τελευταίο χρόνο μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Σεπτέμβριο του 2020, Διοικητής στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού έχει τοποθετηθεί ο Υπαστυνόμος ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ Αλέξανδρος, η παρουσία του οποίου έχει αλλάξει τα δεδομένα, κάτι που αναγνωρίζουν όλοι.

Όπως μας δήλωσαν χαρακτηριστικά πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, πρόκειται για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Μάχιμος και μεθοδικός Αξιωματικός που υπηρετεί πολλά χρόνια στην Ασφάλεια Ωρωπού και γνωρίζει καλά τα προβλήματα της περιοχής.

Ευχόμαστε στον ίδιο αλλά και σε όλο το προσωπικό του καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο τους γιατί ιδίως στις μέρες μας η ασφάλεια του πολίτη είναι αγαθό και ζητούμενο σε κάθε τοπική κοινωνία.