Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Νέα στοιχεία οδηγούν στην ταυτότητα των εκτελεστών

Κοντά στους δράστες της εκτέλεσης του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου φαίνεται πως είναι η αστυνομία. Σημαντικές ενδείξεις για έναν τουλάχιστον από τους δράστες της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου φέρεται να έχει στα χέρια της η αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», η δολοφονία του διάσημου δικηγόρου φέρεται να έχει σχέση με το σκάνδαλο Energa.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα από τον τόπο του εγκλήματος αλλά και μια σειρά νεότερων πληροφοριών από τις φυλακές Κορυδαλλού, οι αστυνομικοί εξετάζουν πλέον σαν βασικό σενάριο η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, να έχει σχέση με οικονομικούς εκβιασμούς που αφορούν το σκάνδαλο Energa.

Ήθελαν χρήματα από τον Φλώρο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», ο δικηγόρος έγινε αποδέκτης «εξοντωτικής πίεσης» από Αλβανούς ποινικούς που ήθελαν χρήματα από τον πελάτη του και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Energa, Αριστείδη Φλώρο.

Ο τελευταίος είχε δεχθεί τους τελευταίους μήνες σχετική πολιορκία, στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο ενώ είχε επιχειρηθεί η προσέγγισή του σε μια μεταγωγή του στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι δύο άνδρες, συμπληρώνει το δημοσίευμα, που πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το μοιραίο βράδυ, φέρεται να ζήτησαν από τη δικογραφία της Energa, τη διεύθυνση κατοικίας του κ. Φλώρου.

Απεσταλμένοι της αλβανικής μαφίας

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών, τα δύο αυτά άτομα ήταν απεσταλμένοι μελών της αλβανικής μαφίας που κρατούνται στην Ε’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Φαίνεται να ζήτησαν τη διεύθυνση προκειμένου να προχωρήσουν σε «εκδικητική επίθεση» εναντίον του γιατί αρνούνταν να πληρώσει τα χρήματα για συμβόλαιο θανάτου στους κρατούμενους Αλβανούς.

Η ανάθεση αυτή αφορά την απόπειρα δολοφονίας τον Νοέμβριο του 2014 εναντίον του 62χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, στην Πεντέλη. Ο κ. Αντωνόπουλος, προσθέτει η εφημερίδα, είχε εισηγηθεί να μη γίνει δεκτός οικονομικός συμβιβασμός του Δημοσίου για το «σκάνδαλο Energa», πυροβολήθηκε κι αυτός μια φορά στο πρόσωπο αλλά κατόρθωσε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου, που ήταν στο γραφείο τη στιγμή της εν ψυχρώ δολοφονίας, ο ένας εκ των δραστών βγήκε δύο φορές από το γραφείο πιθανόν για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον άγνωστο εντολέα του για την εξέλιξη της συζήτησης. Ο τελευταίος φέρεται να έδωσε εντολή για εκφοβιστικό, αλλά όχι μοιραίο πυροβολισμό σε βάρος του δικηγόρου. Αυτό έγινε με όπλο των 22 mm, το οποίο θεωρείται ότι έχει μεγάλη διατρητική ικανότητα να χρησιμοποιούν ορισμένες φορές πληρωμένοι εκτελεστές.

Το Βήμα