“Δολοφονία στο νεκροταφείο”-Το μυθιστόρημα του Ισίδωρου Καρδερίνη

 

Το μυθιστόρημα του ποιητή, αρθρογράφου και μυθιστοριογράφου Ισίδωρου Καρδερίνη, “Δολοφονία στο νεκροταφείο”, κάνει τη μυστηριώδη εμφάνιση του για να ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη, σε μια έρευνα για την εξιχνίαση ενός στυγερού εγκλήματος.

Ο δικαστής Άγγελος Λαϊνόπουλος δολοφονείται με τρεις σφαίρες στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την έρευνα για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος αναλαμβάνει ο αστυνόμος του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργος Σερίφης.

Ο Σερίφης κατασταλάζει ότι πρέπει να αναζητήσει τον δολοφόνο μέσα από τρεις υποθέσεις που είχε εκδικάσει κατά την τελευταία δεκαετία ο Λαϊνόπουλος, ως πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών.  Συγκεκριμένα, μια υπόθεση πλαστογραφίας και κακουργηματικής φοροδιαφυγής σε βάρος του Δημοσίου, μια υπόθεση λαθρεμπορίου ναρκωτικών και εμπορίου λευκής σαρκός και μια υπόθεση τρομοκρατίας. Έτσι, προκύπτουν τρεις ύποπτοι.

Στην πορεία της έρευνας προκύπτουν άλλοι δυο ύποπτοι. Ποιος από τους πέντε είναι ο δολοφόνος;

Η αγωνία κορυφώνεται, καθώς η πλοκή του βιβλίου εξελίσσεται με ανατροπές και απρόβλεπτες καταστάσεις, που καθηλώνουν τον αναγνώστη.

Με ζωηρές περιγραφές και άμεσους διαλόγους, ο Ισίδωρος Καρδερίνης πετυχαίνει, με το μοναδικό του ύφος, να κρατήσει το ενδιαφέρον ζωντανό από την πρώτη σελίδα μέχρι και την τελευταία.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΘΕΞΙΣ (www.metheksis.gr)

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Ισίδωρος Καρδερίνης γεννήθηκε στο Χαϊδάρι Αττικής το 1967. Είναι μυθιστοριογράφος, ποιητής και αρθρογράφος. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην τουριστική οικονομία.

Άρθρα του έχουν αναδημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και sites σε πολλές χώρες. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά και έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά και λογοτεχνικές στήλες εφημερίδων. Έχει εκδώσει στην Ελλάδα επτά ποιητικά βιβλία και τρία μυθιστορήματα.

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και εκδoθεί στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Facebook: Karderinis Isidoros

Twitter: isidoros karderinis