Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα

 4.4.2016

     Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού, υπερψήφισε την μελέτη «κόστους-οφέλους» στο τομέα της καθαριότητας στο δημοτικό συμβούλιο την Πέμπτη 17/3/2016, με την οποία στην ουσία προετοιμάζει την παράδοση της καθαριότητας του δήμου Ωρωπού σε εργολάβο έναντι πόσου που κυμαίνεται από 2.300.000 € έως 2.500.000 € σε ετήσια βάση. Τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν από τους δημότες μέσω των δημοτικών τελών. Συμπαραστάτες της δημοτικής αρχής είναι οι παρατάξεις του νεοδημοκράτη κου Οικονομάκου και του «ανεξάρτητου» κου Γιασημάκη, οι οποίοι δεν διαφωνούν με την επικείμενη ιδιωτικοποίηση αλλά μόνο με τον τρόπο υλοποίησης της.  Η απόφαση αυτή έρχεται την στιγμή που 26 εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι απλήρωτοι, καθώς και απλήρωτα παραμένουν τα γάλατα για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του δήμου για το έτος 2015. Είναι φανερό ότι η σημερινή δημοτική αρχή, όπως και η προηγούμενη, είναι πιστή στην εφαρμογή του Καλλικράτη και σαν μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιδιωτικοποιεί υπηρεσίες, όπως αυτή της καθαριότητας.

     Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι Δήμοι της χώρας μας – όπως ο Δήμος Πάτρας – αντιτάσσονται στις επιδιώξεις της συγκυβέρνησης να διαλύσει τις δομές των δήμων και μάλιστα διοργανώνουν μαζικές εκδηλώσεις διεκδίκησης μαζί με τους εργαζόμενους και όχι απέναντι σε αυτούς, όπως η μεγάλη πορεία 220 χλμ Πάτρα-Αθήνα που θα γίνει 3-10 Απρίλη, για την ανεργία με κεντρικό σύνθημα: ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

     Στην περίπτωση του Δήμου μας δίνονται σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων, αφού στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί το νέο φιλέτο κερδοφορίας για το κεφάλαιο.

Διεκδικούμε:

  1. Να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.
  2. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων του δήμου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  3. Πρόσληψη νέων για την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών του δήμου.
  4. Καμία εμπλοκή εργολάβων και ΜΚΟ στις δημοτικές υπηρεσίες.
  5. Να πληρωθούν τα γάλατα των εργαζομένων.

Απρίλιος 2016,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Δουλειά για όλους _ Δήμος Πάτρας