Δουλεύω πολύ, δεν έχω όρεξη για σεξ και καβγαδίζουμε με τον σύντροφό μου συνέχεια

Γεια σας. Ήμασταν 7 χρόνια μαζί με τον σύντροφο μου, τα 2 συζητούμε. Εγώ τον τελευταίο ένα χρόνο δουλεύω 12 ώρες την ημέρα και αυτό με έχει εξαντλήσει. Είμαι ψυχολογικά πεσμένη, το βράδυ που γυρίζω σπίτι έχω δουλείες και στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην έχω καθόλου όρεξη για σεξ. Έχουν αρχίσει τα προβλήματα. Καβγαδίζουμε γι’ αυτό το λόγο, προσπαθώ αλλά μερικά βραδιά δεν μπορώ με τίποτα… Τι με συμβουλεύετε;

H απάντηση της ειδικού στο ερώτημά σας:

Η σεξουαλική επαφή αποτελεί άλλον έναν τρόπο επικοινωνίας με το σύντροφο και ουσιαστικά αυτός ο τρόπος διαχωρίζει μία ερωτική από μία φιλική σχέση. Είναι σημαντικό λοιπόν το ζευγάρι να περνά χρόνο μαζί.

Πέρα όμως από τη σωματική κούραση που σας εμποδίζει να έρθετε σε ερωτική επαφή με το σύντροφο, και για την οποία ίσως θα μπορούσατε να βρείτε κάποια πρακτική λύση όπως το να μοιραστείτε τις δουλειές του σπιτιού, να οργανώσετε το χρόνο σας καλύτερα, υπάρχει και η ψυχική κούραση. Όπως αναφέρετε η ψυχική σας διάθεση είναι πεσμένη και αυτή παίζει σημαντικό ρόλο και στην ερωτική επαφή με το σύντροφό σας.

Είναι σημαντικό να νιώσετε εσείς καλά στην καθημερινότητά σας, καθώς νιώθω ότι η πίεση που βιώνετε από τα πολλά πράγματα, τις πολλές υποχρεώσεις που έχετε καθημερινά δεν σας βοηθάει να βρείτε την ισορροπία μέσα σας. Εάν χαλαρώσετε και βρείτε την ψυχική σας ηρεμία θα βελτιώσετε και τη σχέση σας με το σύντροφό σας.

Με εκτίμηση,

Σοφία Κουφοπούλου

ψυχολόγος-ψυχοδραματίστρια
6947834889

Το διαβάσαμε στο boro.gr