Δραματική έκκληση μητέρας για την σωτηρία του μόλις έξι μηνών Ηλία

Δραματική έκκληση για την σωτηρία του μόλις έξι μηνών γιου της, Ηλία -ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών-  απεύθυνε μέσω του «Εθνικού Κήρυκα» η Εβελιν (Ευαγγελία) Αργυροκαστρίτη η οποία διαμένει στο Μάκομπ του Μίσιγκαν.

Ο Ηλίας, όπως επεσήμανε η Ευαγγελία είναι το δεύτερο τέκνο που έφερε στον κόσμο με τον Αντώνη Αργυροκαστρίτη στις 4 Ιουλίου 2017 ανήμερα της εθνικής μας γιορτής. Οπως και η μεγαλύτερη αδελφή του η Ελένη ήταν χαριτωμένος και μέχρι και την 20ή Οκτωβρίου μεγάλωνε φυσιολογικά και χωρίς ούτε το παραμικρό πρόβλημα υγείας.

Εκείνη την ημέρα ήταν αδιάθετος και οι γονείς του πήγαν για τις ενδεδειγμένες παιδιατρικές εξετάσεις χωρίς ποτέ τους να φανταστούν ότι οι ίδιοι και ο Ηλίας από εκείνη την ημέρα θα ανέβαιναν στον δικό τους Γολγοθά.

Η Ελένη Αργυροκαστρίτη με τον αδελφό της Ηλία. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αργυροκαστρίτη.

Το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τα Χριστούγεννα ο Ηλίας υποβλήθηκε σε πλείστες εξετάσεις και προ είκοσι περίπου ημερών διαγνώσθηκε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια που πλήττει το ανοσοποιητικό σύστημα του Ηλία και πρέπει το γρηγορότερο δυνατόν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

«Ο Ηλίας είναι αγωνιστής. Αντεξε όλες αυτές τις εξαντλητικές εξετάσεις και μάλιστα βγήκε νικητής και από την σπάνια μορφή πνευμονίας που προσβλήθηκε προ μερικών εβδομάδων. Είναι αγωνιστής και δίνει δύναμη και κουράγιο στην αδελφή του Ελένη, σε μένα, τον σύζυγό μου και όλους τους συγγενείς να κινήσουμε γη και ουρανό να βρούμε την ελάχιστη ποσότητα μυελού των οστών που απαιτείται και οποία θα του σώσει την ζωή», επεσήμανε η Εβελιν Αργυροκαστρίτη.

Ο Ηλίας Αργυροκαστρίτης ο οποίος χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αργυροκαστρίτη.

Λόγω της καταστάσεως της υγείας του ο Ηλίας παραμένει στο σπίτι και καθώς επικοινωνούσαμε με την μητέρα του χρειάστηκε να διακόψουμε αρκετές φορές την συζήτηση για να συμβουλέψει την Ελένη και τον Ηλία μιλώντας τους μόνο στα ελληνικά.

Ερωτηθείσα πώς μπορούν να βοηθήσουν οι ομογενείς η κ. Αργυροκαστρίτη επεσήμανε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να εγγραφούν στην τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών είτε στον ελληνικό ιστότοπο του Συλλόγου Οράματος – Ελπίδας.

Αναφερόμενη στις πιθανότητες εύρεσης τέλειου μοσχεύματος επεσήμανε ότι μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά λόγω της ηλικίας του Ηλίας το μόσχευμα πρέπει να είναι απόλυτα συμβατό.

Η Εβελιν Αργυροκαστίτη έχει αναρτήσει την δραματική έκκληση και στην σελίδα της στo Facebook και σε μια από τις φωτογραφίες εικονίζεται ο Ηλίας μπροστά στον υπολογιστή της μητέρας της με την ένδειξη ότι προετοιμάζει το ενημερωτικό φυλλάδιο για τις εξετάσεις μυελού των οστών που θα διοργανώνουν το απόγευμα της Τετάρτης 7ης Φεβρουαρίου από τις 5-9 μ.μ. και της 10ης Φεβρουαρίου από τις 3-9 μ.μ. στο The Jagged Fork στην διεύθυνση 118 N. Adams Road, Rochester Hills, MI, 48309.

Στις εξετάσεις μπορούν να συμμετάσχουν υγιή άτομα ηλικίας 18 έως και 44 ετών. Ερωτηθείσα για τους συμπατριώτες μας στην Ελλάδα επεσήμανε ότι πρέπει να εγγραφούν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Οραμα Ελπίδας .

Οι εξ Ελλάδος εθελοντές δότες δεν πρέπει να ταξιδέψουν στην Αμερική, αλλά πρέπει να αποταθούν σε ένα από τα εγκεκριμένα νοσοκομεία και το μόσχευμα την ίδια μέρα θα κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για να χαρίσει το φιλί της ζωής στον μικρό Ηλία.

Ο Ηλίας Αργυροκαστρίτης ο οποίος χρειάζεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας Αργυροκαστρίτη.

Η Εβελιν γεννήθηκε στο Ντιτρόιτ. Η μητέρα της Μάρθα Ζήκου καταγόταν από την Ηγουμενίτσα, ενώ ο πατέρας Τζέρυ Νόρμαν ήταν Αμερικανός. Και οι δύο αδελφές της η Κασσιανή και η Αγγελική έμαθαν τα ελληνικά στο σπίτι από την μητέρα και την γιαγιά της.

Ο Αντώνης Αργυροκαστρίτης γεννήθηκε στην Κέρκυρα και ήρθε στην Αμερική με τους γονείς του Κωνσταντίνο και Νταϊαν Αργυροκαστρίτη και έχει δύο αδελφές την Καρολάιν και την Χριστίνα. Ο Αντώνης σπούδασε πληροφορική και είναι ειδήμων I.T. στην αυτοκινητοβιομηχανία GM. To ζεύγος παντρεύτηκε προ τριών ετών στον Καθεδρικό Ναό του Ντιτρόιτ και διαμένει στο Μάκομπ του Μίσιγκαν. «Επιμένω και πρέπει η Ελένη και η Ηλίας να μάθουν ελληνικά, διότι το ίδιο έκανε και η μητέρα και η γιαγιά μου για μένα», κατέληξε η κ. Αργυροκαστρίτη.

ekirikas