Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τους μετανάστες από την Ειδομένη

9.12.2015

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε από τα ξημερώματα στην Ειδομένη με στόχο να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή που έχει αποκλειστεί εδώ και μέρες από τους οικονομικούς μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ απομακρύνουν τους μετανάστες, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάσταση είναι ήρεμη και οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου 8 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στόχος της επιχείρησης είναι να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή και περίπου στις 09:30 να εκτελεστεί το πρώτο δρομολόγιο, μετά το πολυήμερο μπλόκο.

Στη περιοχή της Ειδομένης υπάρχουν αποκλεισμένα δεκάδες κοντέινερς με προορισμό την Ευρώπη με τεράστια ζημιά για τη χώρα μας. Μάλιστα οι πολυεθνικές το διάστημα αυτό αναζητούν νέους δρόμους για τη μεταφορά των προϊόντων τους για να μειώσουν τη ζημιά.

Από την άλλη και οι κάτοικοι της Ειδομένης αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια από τις επιδρομές των μεταναστών καθώς δέχονται επιθέσεις .