Δυναμικά συνεχίζει  τον αγώνα της η Επιτροπή Αγώνα Διονύσου,Κηφισιάς και Ωρωπού

Την ετήσια Γενική Συνέλευσή της πραγματοποίησε, σήμερα, Κυριακή 17 Ιουνίου, η Επιτροπή Αγώνα Διονύσου, Κηφισιάς και Ωρωπού, στην αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού στις Παλιές Φυλακές Σκάλας Ωρωπού.

Κατά την εκδήλωση έγινε απολογισμός των πεπραγμένων  της Επιτροπής από τον κ. Νίκο Ξαρχάκο, όπου παρουσιάστηκαν και οι προτεραιότητες δράσης για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Γενική ήταν η παραδοχή ότι η Επιτροπή Αγώνα, η οποία έχει δώσει πολλές μάχες για την προάσπιση του δίκιου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, θα πρέπει να διευρύνει τον κύκλο δράσης της και προς άλλους τομείς όπως είναι η Εκπαίδευση, ο Πολιτισμός, οι Τέχνες, τα Γράμματα αλλά και πρόβλημα που αναφύονται μετά το τέλος των μνημονίων, όχι όμως και των πολιτικών λιτότητας.

Κατατέθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως η συνέχιση των προσπαθειών για την πολιτιστική εκμετάλλευση του  χώρου των Παλαιών Φυλακών στη βάση της πρότασης για ίδρυσης Πανεπιστημίου Μεταπτυχιακών Κοινωνικών Σπουδών.

Επίσης η ανέγερση μνημείου φυλακισμένων της Επταετίας στο χώρο, καθιέρωση ιστορικών πεζοποριών που θα ενώσουν τις παλιές φυλακές Ωρωπού μέχρι το Μπογιάτι, δημιουργία θιάσου και μουσικού συνόλου αλλά και πολιτική εκδήλωση μνήμης για τη δημοκρατία, κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου στο χώρο.

Κατά την διάρκεια της συνέλευσης ανακοίνωσε την αποχώρησή του, από το Προεδρείο της Επιτροπής, για προσωπικούς λόγους, το μέλος κ. Στρατής Λουπάτατζης, ο οποίος παραμένει ως ένα από τα πιο ισχυρά, αγωνιστικά και δυναμικά μέλη, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γιώργο Γαβριήλ.

Επίσης, κατατέθηκε και πρόταση για συμβολική κατάληψη των διοδίων στις Αφίδνες από μέλη της Επιτροπής κατά της τοποθέτησης καμερών για τον έλεγχο των οδηγών που αρνούνται να πληρώσουν διόδια.