Δυναμικές κινητοποιήσεις αποφασίσαν Λαϊκή Συσπείρωση και Φορείς στο Δήλεσι ενάντια  στον ΧΥΤΒΑ

Βροντερό όχι είπαν οι κάτοικοι του Δηλεσίου στη κατασκευή του Βιομηχανικού Πάρκου και του ΧΥΤΒΑ στο Σχηματάρι, στη λαϊκή συνέλευση που διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Τανάγρας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στην πλατεία Δηλεσίου.

Στη συγκέντρωση μίλησαν η Μαρία Διαματάρη και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχ. Γιαλούρης, ενώ τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι  συλλόγων και φορέων της περιοχής. Όλοι οι ομιλητές αντιτάχθηκαν στην κατασκευή του Βιομηχανικού Πάρκου και του ΧΥΤΒΑ, καθώς αυτό θα επιφέρει περαιτέρω μόλυνση στην περιοχή. Σε μια περιοχή όπου οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί και οι ιδιώτες αποφασίζουν χωρίς την γνώμη του Δήμου και των πολιτών. Στο όνομα μιας δήθεν εξυγίανσης της περιοχής, οι βιομήχανοι αποφασίσουν όντας ελεγκτές και ελεγχόμενοι σε μια πρωτοφανή ταύτιση ιδιοτήτων.

Ο δίκαιος αγώνας της Λαϊκής Συσπείρωσης και των κατοίκων προσκρούει στα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των βιομηχάνων στην ευρύτερη περιοχή με το δίλλημα να είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρο «Ζωή η Θάνατος»;

Η Λαϊκή Συνέλευση αποφάσισε, ομόφωνα, να πραγματοποιηθεί ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λιβαδειά, ακολούθως στο αρμόδιο υπουργείο. Επίσης διαμαρτυρία στο παράδρομο της Εθνικής Οδού στο ύψος που κατασκευάζεται το ΧΥΤΒΑ.