Δυναμική η ομιλία του Ευ. Μεϊμαράκη στο Μαρούσι

20.11.2015

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε εντυπωσιακή σε μέγεθος και παλμό συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου.

Υπογράμμισε ότι ο Αλ. Τσίπρας, όσο επικίνδυνος ήταν όταν έλεγε «όχι σε όλα», άλλο τόσο κι ακόμη πιο επικίνδυνος είναι τώρα που λέει «ναι σε όλα».

Ανέφερε ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση έχουν την υπογραφή Τσίπρα–Καμμένου, απειλούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων. Και διερωτήθηκε «ποια συμφέροντα υπηρετεί η κυβέρνηση»;

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα εθνικά θέματα, το προσφυγικό και τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία, εστιάζοντας στο θέμα της αριστείας. «Ακούσαμε Υπουργό Παιδείας να λέει ότι η αριστεία είναι…προδοσία», τόνισε και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι ο καλός ΟΝΝΕΔίτης πρέπει να είναι καλός σε όλα: και στη διασκέδαση και στη βιβλιοθήκη.

Αναφερόμενος στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι αισθάνεται πως βρίσκεται σε άμιλλα και όχι σε αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους του, τόνισε ότι ο ίδιος δεν πλήγωσε ποτέ την Παράταξη και τους Νεοδημοκράτες και απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του κόμματος να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή.

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος αγωνίζεται διαχρονικά για τις ιδέες της Νέας Δημοκρατίας και είναι  υπερήφανος για την Παράταξη και την προσφορά της στην Ελλάδα. Δεν πρέπει, ανέφερε, να ξεχνούμε ότι όλα τα μεγάλα έργα, οι μεγάλες εθνικές επιλογές έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Της Παράταξης  που έρχεται από το ’74 και θα πάει μακριά.

«Δεν πλήγωσα ποτέ τον Νεοδημοκράτη»

Εγώ, φίλες και φίλοι, ποτέ μου δεν πλήγωσα τον Νεοδημοκράτη και δεν θα το κάνω και τώρα. Αντιθέτως, θέλω να τον κάνω να αισθάνεται υπερήφανος και να είναι όρθιος. Δεν θα συμβάλλω με τη δική μου συμπεριφορά σε τριβές. Άλλωστε, για να είμαι ειλικρινής, δεν θα το κάνω κιόλας γιατί πιστεύω ότι εγώ στις 23 Νοεμβρίου θα είμαι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τους θέλω όλους μαζί.

«Θα ξαναφέρουμε τον πυρσό και θα ανάψουμε τη δάδα της Νέας Δημοκρατίας»

Με Μεϊμαράκη, το όνομα θα παραμείνει Νέα Δημοκρατία. Έρχεται από το ΄74 και θα πάει μακριά αυτό το κόμμα. Άλλωστε κι αν αλλάξουμε ονομασία, εμείς πάλι δεν θα είμαστε στο καινούργιο κόμμα; Γιατί θα το κάνουμε αυτό; Για να κοροϊδέψουμε τους εαυτούς μας και τους άλλους πολίτες; Εγώ θέλω να σας δηλώσω ότι το κόμμα θα οδηγηθεί με εμένα σε Συνέδριο την Άνοιξη κι εκεί όλοι μαζί θα αποφασίσουμε να ξαναφέρουμε τον πυρσό, να ανάψουμε τη δάδα της Νέας Δημοκρατίας, να γυρίσουμε στις ρίζες μας κι από τις ρίζες να προχωρήσουμε εμπρός, για να βγούμε και να συναντήσουμε την ελληνική κοινωνία.