Δυνατά οι γυναίκες μπροστά στον Αυλώνα, με τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ωρωπού Διονύση Καμπιώτη

Η γυναίκα στο επίκεντρο  του πολιτικού διαλόγου της «Συμμαχίας Δημιουργίας». Η γυναίκα ως μητέρα, εργαζόμενη, αγρότισσα, επιχειρηματίας,  πολιτικός,   ισότιμο μέλος της κοινωνίας. Αυτό ήταν το θέμα της  ανοιχτής συζήτησης του συνδυασμού «Συμμαχία δημιουργίας»,  του υποψήφιου Δημάρχου Ωρωπού Διονύση Καμπιώτη, που πραγματοποιήθηκε,  την Κυριακή 21 Απριλίου,  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αυλώνα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του πορείας με σύνθημα «Οι πολίτες μπαίνουν μπροστά».

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία του συνδυασμού «Συμμαχία Δημιουργίας», που επιχείρησε, με απόλυτη επιτυχία, να αναδείξει έναν διαφορετικό πολιτικό λόγο, δημιουργικό, όσο και παραγωγικό, ξεφεύγοντας από τη λογική των στείρων αντιπαραθέσεων. Σε μια κατάμεστη, από γυναίκες όλων των ηλικιών, αίθουσα, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η θεματική της συγκέντρωσης αλλά και απόδειξη της πολύ σωστά δομημένης δουλειάς που γίνεται από  την πλευρά του Διονύση Καμπιώτη.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού περίμενε τις γυναίκες του Αυλώνα με ένα λευκό τριαντάφυλλο, για να τους μεταφέρει το σεβασμό του συνδυασμό προς τις γυναίκες.

Ο διάλογος που αναπτύχθηκε ήταν εποικοδομητικός από κάθε άποψη. Τον λόγο πήραν στην αρχή οι ίδιες οι γυναίκες, εργαζόμενες, αγρότισσες μητέρες, που έχουν θέσει υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Συμμαχία Δημιουργίας», αφήνοντας μια ευχάριστη αύρα, καθώς ανέδειξαν τη δράση τους για μια ισότιμη συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα.

Ο κ. Δ. Καμπιώτης  ο οποίος στο συνδυασμό του έχει πολύ μεγάλο αριθμό γυναικών, πέραν του ορίου του 40%, τόνισε ότι «στον Αυλώνα ήρθαμε για να ακούσουμε τις γυναίκες. Να ακούσουμε  τις προτάσεις σας. Δεν ήρθαμε να σας παρουσιάσουμε μια συρραφή προτάσεων, αλλά να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας. Ως αφετηρία συζήτησης θα καταθέσουμε επτά προτάσεις ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, κοστολογημένες και πάνω σε αυτές θα προστεθούν και άλλες, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμά μας για τις γυναίκες».

Και πρόσθεσε: «Για μας το ζήτημα της ισότητας και της ισότιμης συμμετοχής των γυναικών δεν είναι δευτερεύον. Είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την κοινωνία γιατί η γυναίκα αγωνίζεται για τις ιδέες της και την καταξίωσή της, ακόμα και σε επαγγέλματα που μέχρι χθες ήταν ανδροκρατούμενα».

Επεσήμανε ότι «Η ισότητα δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Οι γυναίκες δεν έχουν ίσες ευκαιρίες. Χρειάζεται αγώνας και προσπάθεια για να φτάσουμε στην πλήρη ισότητα. Σήμερα η γυναίκα βρίσκεται ανάμεσα στο δίλλημα εργασία ή μητέρα. Την ίδια ώρα οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν διαρκείς απειλές, όπως απολύσεις, κακοποιήσεις ή το trafficking».

Αναφερόμενος στη σημερινή Δημαρχιακή Αρχή είπε ότι «Δεν έχει κάνει τίποτα για τις γυναίκες, ενώ δεν έχει εκμεταλλευτεί και τα ευρωπαϊκά προγράμματα για δράσεις που αφορούν τη γυναίκα. Η  απορροφητικότητα σε αυτό το σημείο είναι στο μηδέν».

Και δεσμεύτηκε ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, εάν οι πολίτες εμπιστευτούν το συνδυασμό του, το θέμα της ισότητας θα είναι πρωτεύον στη διακυβέρνησή του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη στήριξη της μητέρας μονογονεϊκής οικογένειας, με συγκινητική φόρτιση μάλιστα δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπό του,  γιατί και ο ίδιος υπήρξε παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, όπου δεσμεύτηκε ότι θα τύχει κάθε φροντίδας από το δήμο.

Ο  κ. Καμπιώτης κατέθεσε επτά προτάσεις για τη στήριξη της γυναίκας τις οποίες θα εφαρμόσει η δική του Δημοτική Αρχή.

  1. Η Δημοτική Αρχή θα στηρίξει την μητέρα
  2. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και οι κοινωνικές δομές του Δήμου θα στηρίξουν κάθε οικογένεια που έχει ανάγκη.
  3. Σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας θα δημιουργηθεί γραφείο Συμβουλευτικής για γυναίκες
  4. Επίσης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Κέντρο και την ΚΕΔΕ θα αξιοποιήσουμε προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τις γυναίκες με δωρεάν μαστογραφίες και τεστ ΠΑΠ.
  5. Έμπρακτη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών.
  6. Ίδρυση γραφείου στήριξης της άνεργης γυναίκας και ταυτόχρονα επαγγελματικής κατάρτισής της για εργασιακή επανένταξη.
  7. Δέσμευση ότι θα οριστεί, τουλάχιστον, μια Αντιδήμαρχος γυναίκα και παράλληλα θα δημιουργηθεί Αντιδημαρχία Ισότητας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη “Νέα Αρχή για την Αττική΄” κ. Άγγελος Σύρμας και πρώην Δήμαρχος Αυλώνα, κατά την τοποθέτηση του, αναφέρθηκε με πολύ σεβασμό στο γυναικείο φύλο και έθεσε καίρια ερωτήματα αλλά και προτάσεις για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση προτάσεων από τις παρευρισκόμενες γυναίκες, ενώ η Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος της ΔΕΠ και υποψήφια με τη «Συμμαχία Δημιουργίας» κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου ενημέρωσε για την μάχη που δόθηκε για τη δημιουργία και την πορεία του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Ωρωπού, καθώς και την λειτουργία του.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις και ερωτήσεις από το ακροατήριο.