Δυο ή και τρεις συντάξεις παίρνουν 250.000 συνταξιούχοι

Ένας στους δέκα συνταξιούχους, δηλαδή 250.000 συνταξιούχοι, παίρνουν δυο ή και τρεις συντάξεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, το 9,5% του συνόλου των συνταξιούχων λαμβάνουν διπλές συντάξεις και 10.600 δηλαδή το 0,5% τρεις συντάξεις. Το 90% των ασφαλισμένων παίρνει μόνο μία σύνταξη.

Όπως είπε ο κ. Πετρόπουλος, το φαινόμενο διπλών και τριπλών συντάξεων αφορά κυρίως γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς οι οποίοι ταυτόχρονα είναι ασφαλισμένοι και στο Δημόσιο, ενώ στις διπλές συντάξεις μπορεί να περιλαμβάνονται και οι συντάξεις χηρείας.

Ο υφυπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι με το νόμο που ψηφίστηκε η διαφορά αυτή δεν υπάρχει και κάθε συνταξιούχος θα παίρνει τη σύνταξή του ανάλογα με τις εισφορές που έχει καταβάλει.

Τα στοιχεία αυτά κατέθεσε ο κ. Πετρόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Δ΄ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη, που κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα των πολλαπλών συντάξεων για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων.

news