Δωρεάν μαστογραφίες από το ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού-Κλείστε κι εσείς το ραντεβού σας!

Το Κ.Ε.Π. Υγείας του Δήμου Ωρωπού στο πλαίσιο πρόληψης καρκίνου του μαστού, συνεχίζει το πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακών Μαστογραφιών σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ΕΔΔΥΠΠΥ και το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» για το έτος 2022 λαμβάνοντας υπόψη τα πρωτόκολλα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στις γυναίκες του Δήμου Ωρωπού, να υποβληθούν σε προληπτική εξέταση, στο Κέντρο Μαστού, στην Αθήνα.

Το Κ.Ε.Π. Υγείας αναλαμβάνει την μεταφορά τους προς και από το Κέντρο Μαστού, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Η Άποψη τώρ@, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια, βρέθηκε στο Κέντρο Μαστού στην Αθήνα για να μεταφέρει το ισχυρό μήνυμα κατά του καρκίνου του μαστού, που έστειλαν όλες μαζί οι κυρίες, φροντίζοντας να μας υπενθυμίσουν πως η πρόληψη σώζει ζωές.

Είναι παγκόσμια αποδεκτό, ότι η μαστογραφία σώζει ζωές, και αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο κατά του καρκίνου του στήθους. Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού και το ΚΕΠ Υγείας θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο πλευρό του πολίτη, παρέχοντας υπηρεσίες για την πρόληψη της υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Κλείστε και εσείς το ραντεβού σας για μαστογραφία σε μία από τις επόμενες ημερομηνίες. Οι υπεύθυνες του ΚΕΠ Υγείας είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικές και με υπευθυνότητα και σεβασμό πάντα πρόθυμες να σας ενημερώσουν.

Οι νέες διαθέσιμες ημερομηνίες για τις ενδιαφερόμενες γυναίκες είναι οι εξής: 8/9, 13/10,10/11 & 8/12/2022.

Προϋποθέσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι:

Ηλικία από 40 έως 69 ετών

Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου του μαστού

Να έχει περάσει τουλάχιστον ένα έτος από την προηγούμενη μαστογραφία. Θα προηγηθούν οι άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Η μόνη επιβάρυνση είναι το κόστος των 5€ για την παραλαβή των αποτελεσμάτων σε μαγνητικό μέσω-CD.

Η εξέταση θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου Μαστού που βρίσκεται στην οδό Τίρυνθος 2 στα Άνω Πατήσια, ώρα 09.00 κατόπιν ραντεβού μέσω του ΚΕΠ Υγείας Ωρωπού.

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ τηρουμένων όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την covid-19.

Για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας αλλά και για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας, Λ. Χαλκουτσίου 3 (δίπλα στο κτίριο Ατλαντίς) στα τηλέφωνα 22950-34736 & 22950-35169 καθημερινές 08:00 – 15:00.