Δόσεις και στα Τέλη Κυκλοφορίας

8.12.2015

Τελικά αυτή η κυβέρνηση θα πάρει το βραβείο ευρηματικότητας. Κάθε μέρα οι υπουργοί της συναγωνίζονται ποιος θα προτείνει την πιο ευφάνταστη εφεύρεση. Τελευταία πρωτοστατεί ο κ. Αλεξιάδης στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος θα ανακηρυχτεί σε μέγας φορομπήχτης- δοσολόγος.

Στη λογική αυτή  αλλαγές έρχονται μέσα στο 2016 και στο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να πληρώνει ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο.

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», εξετάζει το ενδεχόμενο τα τέλη να πληρώνονται κατ’ αποκοπήν, ανάλογα με τους μήνες που κυκλοφορεί το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο αυτό ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα μπορεί να πληρώσει το ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας για έναν ή τρεις μήνες.

Επίσης προωθείται η καθιέρωση ενός νέου αυτοκόλλητου που θα προμηθεύονται δωρεάν όλοι οι φορολογούμενοι με την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας και στο οποίο θα είναι ενσωματωμένο και τσιπάκι που περιλαμβάνει πληροφορίες για το αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι ασφαλισμένο και αν έχει περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ.