Δύσκολες ώρες για τον Γιόχαν Κρόιφ

22.10.2015

 

Ακριβά πληρώνει το πάθος του με το τσιγάρο ο Γιόχαν Κρόιφ ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών στο κόσμο στο κόσμο.

 

Όπως ανέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ ο Ολλανδός θρύλος του ποδοσφαίρου περνάει εξαιρετικά δύσκολες ώρες καθώς έχει διαγνωστεί  ότι πάσχει από καρκίνο στους πνεύμονες, ο 68χρονος «ιπτάμενος Ολλανδός» εισήχθη προχθές σε νοσοκομείο της Βαρκελώνης, όπου έγινε η διάγνωση.

 

Ο Κρόιφ θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του και να επιλεγεί ο τρόπος καταπολέμησης της νόσου. Η νέα περιπέτεια του ιπτάμενου Ολλανδού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των χιλιάδων θαυμαστών του ανά την υφήλιο.

 

Ο θρυλικός Ολλανδός, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος, που έκανε τεράστια καριέρα κυρίως σε Άγιαξ και Μπαρτσελόνα, ήταν μανιώδης καπνιστής μέχρι να υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά το 1991.

 

Στη συνέχεια συμμετείχε σε αντικαπνιστικές καμπάνιες σε όλον τον κόσμο. Μετά το 1996 εγκατέλειψε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα και αποτελούσε τιμής ένεκεν τον προπονητή της εθνικής Καταλονίας από το 2009 μέχρι το 2012.