Δώρα για τα παιδιά της προσφυγιάς

27.11.2015

Μήνυμα αγάπης

Είμαστε ένας λαός που έζησε  στο πετσί του τη προσφυγιά και την μετανάστευση, που ξέρει τον πόνο και τις κακουχίες, για αυτό πάντα έχει μια μεγάλη αγκαλιά για όσους τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν από τη πατρώα γη τους.

Για αυτό οι Αθηναίοι και γενικότερα όλοι οι Έλληνες ανταποκρίνονται σε πρωτοβουλίες αγάπης για τα παιδιά της προσφυγιάς.  Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου στα καταστήματα της Πανδρούσου συγκεντρώνονται δώρα για τα παιδιά που ζουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Agora of Pandrossou που καλεί όσους θέλουν να προσφέρουν χριστουγεννιάτικα δώρα στα προσφυγόπουλα.

Τα δώρα θα συσκευαστούν στις 13 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Πανδρόσου και θα μεταφερθούν στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας Ελαιώνα και στις Δομές Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Τα δώρα πρέπει να είναι καινούργια (ή μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση), μέσα σε σακούλα, χωρίς περιτύλιγμα, και κατάλληλα για παιδιά 3-15 ετών. Θα ήταν χρήσιμο να αναγράφεται στη σακούλα η ηλικία και το φύλο του παιδιού για το οποίο προορίζονται.