Δ. Βελτανιώτης: Η Δημοτική Συγκοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει στο Δήμο Ωρωπού

Η έλλειψη μεταφορικών μέσων καθιστά αδύνατη την λειτουργία Δημοτικής συγκοινωνίας στο Δήμο Ωρωπού, ώστε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας, με περισσότερα δρομολόγια. Αυτό κατέστησε σαφές ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Βελτανιώτης απαντώντας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Πολιτών». του  κ. Παναγιώτη Χασιώτη.

Ο κ. Π. Χασιώτης, στηριζόμενος και σε σχετική ανακοίνωση του συνεταιρισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας, όπου γίνεται λόγος για οκτώ δρομολόγια σύνδεσης της Ιπποκρατείου Πολιτείας με το Σ.Σ. Αφιδνών, επεσήμανε ότι η λειτουργία της τοπικής γραμμής δεν εξυπηρετεί τη μετακίνηση των πολιτών, καθώς δεν συνδέονται με τον προαστιακό. Τα πρωινά δρομολόγια και τα μεσημεριανά καθυστερούν και οι πολίτες χρειάζονται πάνω από σαράντα πέντε λεπτά για να μετακινηθούν. Ενώ τα προγραμματισμένα δρομολόγια γίνονται χωρίς επιβάτες, καθώς δεν είναι σε ώρες αιχμής.

Ο κ. Δ. Βελτανιώτης, ο οποίος παραδέχτηκε το πρόβλημα, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο αίτημα ενίσχυσης των δρομολογίων τις ώρες αιχμής γιατί διαθέτει μόνο δύο 19θέσια λεωφορεία τα οποία εκείνες τις ώρες χρησιμοποιούνται για την μετακίνηση των μαθητών.

Το πρόβλημα της μετακίνησης των κατοίκων του Δήμου Ωρωπού είναι, όντως,  υπαρκτό, καθώς υπάρχουν πολλοί απομακρυσμένοι οικισμοί οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τα υπάρχοντα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Αττικής. Όπως είναι επίσης γνωστό ότι ο Δήμος αδυνατεί να έχει Δημοτική Συγκοινωνία με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες. Εν τούτοις όλοι αναζητούν μια εφικτή λύση για να αμβλυνθεί το πρόβλημα. Ίδωμεν!