Δ. Καμπιώτης: 4 εκατομμύρια στο Δήμο Ωρωπού από το ΣτΕ για χρέος του προς την Νέα Οδό

Δελτίο Τύπου


Τελεσίδικη οφειλή 4 εκατομμυρίων επιβλήθηκε στον Δήμο Ωρωπού από το Συμβούλιο Επικρατείας, για χρέος του προς την Νέα Οδό.

Η διοίκηση Ρούσση οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον δήμο Ωρωπού στην πτώχευση. Τελευταίο και χειρότερο επεισόδιο στο σίριαλ «κακοδιαχείριση» θητείας Ρούσση, μετά τα 2.000,00 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΥΔΑΠ, είναι η τελεσίδικη οφειλή του Δήμου Ωρωπού προς την Νέα Οδό, των 3.934.291.80 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον τόκων που αποκαλύπτουμε σήμερα.

Η Νέα Οδός που διαχειρίζεται τα διόδια , κατέθεσε στο πρωτόκολλο του Δήμου εξώδικη πρόσκληση σύμφωνα με την οποία ζητείται η άμεση (εντός 15 ημερών ) επιστροφή ποσού 3.934.291.80 €.

Τι έχει συμβεί; Η Νέα Οδός εφεσιέβαλε τη δικαστική απόφαση που είχε επιδικάσει στον δήμο Ωρωπού από το 2014,περίιπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα χρήματα είχαν ήδη καταβληθεί στον δήμο τα 3.934.291.80 εκατομμύρια. 

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο δεδομένο του μεγέθους του ποσού, ο δήμος δεν παρέστη καν στη δίκη, με την αστεία δικαιολογία ότι ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Δήμο, δεν πήρε το φαξ. Το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο να απαλλαγεί η Νέα Οδός από την εξόφληση του οφειλόμενου ποσού, αλλά να υποχρεωθεί ο δήμος Ωρωπού να επιστρέψει και τα 3.934.291.80 εκατομμύρια που έχει ήδη εισπράξει. Η καταβολή 3.934.291.80 εκατομμυρίων σημαίνει ουσιαστικά χρεοκοπία του δήμου.

Όποια και αν είναι η εξήγηση της μη παρουσίας στο δικαστήριο, η διοίκηση Ρούσση έχει κάνει έγκλημα σε βάρος του δήμου μας.
Είναι σαφές ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή αφήνει έναν Δήμο διαλυμένο οικονομικά . Έναν Δήμο που κτυπάει «κόκκινο».

Κύριε Ρούσση γνωρίζεται ότι οποιαδήποτε απόπειρα αναμόρφωσης του προϋπολογισμού χωρίς να φέρετε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του Δήμου, θα αποτελούσε παράνομη ενέργεια και μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Δεσμεύομαι στους πολίτες του δήμου Ωρωπού, ότι θα πράξω ότι είναι απαραίτητο για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να καταλογιστούν οι ευθύνες. 

Η διοίκηση Ρούσση μας οδηγεί στην καταστροφή. Η ανατροπή της είναι αναγκαία για την επιβίωση του δήμου Ωρωπού.

Διονύσης Καμπιώτης

Υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού