Δ. Κουτσούμπας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους»

3.1.2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε για να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπορούσαν να την κάνουν επαρκώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και την κάνει πάρα πολύ καλά» δήλωσε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«O ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους «εταίρους», από την ΕΕ, από την αστική τάξη της χώρας μας, γιατί αυτοί επιλέγουν… Αν είχε περάσει τέτοια μέτρα μια κυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν…» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε νέο μνημόνιο, αντί να καταργήσει όπως έλεγε. Έλεγε ότι θα καταργήσει τους αντασφαλιστικούς νόμους και φέρνει και καινούργιο»τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν είναι δύσκολο για το ΚΚΕ να χαϊδέψει αφτιά, άλλα κόμματα το κάνουν» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, διευκρινίζοντας ότι «εμείς δεν θα καθορίσουμε τη γραμμή μας ανάλογα με το αν την καταλαβαίνει η πλειοψηφία του λαού.» «Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, και αυτό πρέπει να συνειδητοποιηθεί από τον κόσμο» υπογράμμισε.

«Να αξιοποιήσει τη δύναμη που έχει συμμετέχοντας στις εκλογές, αλλάζοντας συσχετισμούς σε σωματεία και διεξάγοντας συνδικαλιστική δράση για να οργανώσει την πάλη του» κάλεσε τον λαό ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κάλεσε.

«Το κοινοβούλιο υπηρετεί το σύστημα» ξεκαθάρισε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας, δηλώνοντας ότι «ο λαός πρέπει να πάρει την εξουσία, όχι όμως με τη σικέ επανάσταση του Τσίπρα… Ακόμη και η ΝΔ μιλάει για ‘επανάσταση’ και ‘επανάσταση’ μέσα στην επανάσταση’.»

Όσον αφορά στην πρόταση Καμμένου για στράτευση των γυναικών ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας για «στρατικοποίηση» και «ψευδεπίγραφο μέτρο ισότητας».

«Ο στρατός δεν είναι εκπαιδευτήριο, κάνεις θητεία» σημείωσε ακόμη ο γγ. του ΚΚΕ.

Δεν ψηφίσαμε ούτε το σύμφωνο συμβίωσης για τα ετεροφυλόφυλα ζευγάρια, αλλά ψηφίσαμε αυστηροποίηση των ποινών για ρατσιστικά σχόλια και φαινόμενα μπούλινγκ σε όσους ενήλικες έχουν οποιοδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό» διευκρίνισε ο κ. Κουτσούμπας μιλώντας
σχετικά με την καταψήφιση του συμφώνου συμβίωσης από το ΚΚΕ. Ο γ.γ του ΚΚΕ διευκρίνισε ότι θέση του κόμματος είναι να γίνει καθολικό δικαίωμα ο πολιτικός γάμος με απλοποίηση των διαδικασιών χωρίς την εμπλοκή συμβολαιογράφου.

«Η πλειοψηφία του κόσμου μας λέει ότι ήταν σωστή η θέση μας (για καταψήφιση του συμφώνου συμβίωσης)» δήλωσε.