Δ. Παπαδημούλης: Η Κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια

5.12.2015

Αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση Τσίπρα  θα εξαντλήσει την τετραετία και θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη των μνημονίων εμφανίστηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο οποίος εμμέσως δεν αποδέχεται ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι μνημονιακή.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής  υποστήριξε ότι « Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι μια κυβέρνηση που θα πάει τη χώρα μέχρι το Φθινόπωρο του 2019. Μεγαλύτερες δυνατότητες δίνω να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία παρά να πέσει η κυβέρνηση».

Και πρόσθεσε «Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει οδικός χάρτης».

Μάλιστα επικαλέστηκε και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος λέγοντας ότι «Ο κος Στουρνάρας λέει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις  στην οικονομία από τα Capital Controls δεν επιβεβαιώθηκαν. Δίνει στοιχεία και ενδείξεις ότι τα δύσκολα είναι πίσω».

Ενώ τάχθηκε αντίθετος για το σχηματισμό  οικουμενικής κυβέρνησης  υποστηρίζοντας ότι «Δεν μιλάμε για  συγκυβέρνηση. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν ότι δεν είναι λύση η οικουμενική και άλλο η προσπάθεια συνεννόησης εκεί όπου αυτό είναι αναγκαίο. Στο ασφαλιστικό θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια όπου υπάρχουν κοινά σημεία να καταγραφούν. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα ήπιο πολιτικό κλίμα και ευρύτερες δυνατές συναινέσεις».

Και κατέληξε λέγοντας « Ο κόσμος προτιμά στο τιμόνι τον Τσίπρα και όχι τις κυβερνήσεις των μνημονίων».