Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Δηλεσίου»

Τα νέα γραφεία τους εγκαινίασαν, χθες Σάββατο 28 Απριλίου 2018, τα μέλη του  Συλλόγου «Ενεργοί Πολίτες Δηλεσίου», επί της Λεωφόρου Σχηματαρίου, παρουσία του Δημάρχου Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια.

Ο Σύλλογος,  μετά από χρόνια αδράνειας ενεργοποιείται και πάλι – κάποτε αριθμούσε 930 μέλη και σήμερα 200- χάρις την αγάπη, το μεράκι και το ενδιαφέρον για το Δήλεσι, δύο ισχυρών προσωπικοτήτων στη περιοχή, του κ. Γιώργου Μούσιου και του επιχειρηματία κ. Κώστα Διονυσόπουλου, οι οποίοι βρήκαν άξιους συμπαραστάτες στο Δ.Σ., αλλά και συντοπίτες τους με διάθεση προσφοράς.

Το νέο  Διοικητικό Συμβούλιο  δημιούργησε μια εξαιρετική, πολύ ζεστή, ατμόσφαιρα κατά την βραδιά της νέας αρχής. Συγκέντρωσε δεκάδες πολίτες, σε μια βραδιά που μετατράπηκε σε μεγάλη γιορτή. Πολίτες που έχουν κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς για το μέλλον του Δηλεσίου. Πολίτες που πέρα από τις όποιες κομματικές διαφορές, τους ενώνει η αγάπη για τον Τόπο τους. Που νοιάζονται για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και θέλουν να μετατρέψουν το Δήλιον, σε σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή.

Όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα, γιατί οι παρέες κάνουν τη διαφορά στις κοινωνίες και δίνουν το ερέθισμα για διεκδίκηση και επίλυση των προβλημάτων ενός Τόπου.

Σε αυτό το νέο τους ξεκίνημα, οι Ενεργοί Πολίτες Δηλεσίου, έχουν συμπαραστάτη τον Δήμαρχο Τανάγρας κ. Β. Περγάλια, τον Αντιδήμαρχο Σχηματαρίου κ. Ηλία Δημητρίου και σύσσωμη τη Δημοτική Αρχή. Επίσης τους Προέδρους Συλλόγων και Πολιτιστικών Φορέων της περιοχής.

Ο κ. Μούσιος μιλώντας κατά την τελετή των εγκαινίων  τόνισε ότι «οι Ενεργοί Πολίτες δεν διεκδικούν να αποτελέσουν έναν ακόμα Σύλλογο σφραγίδα, αλλά να γίνουν πρωτοπόροι για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Να γίνει  το Δήλεσι η Ε΄ Δημοτική Ενότητα, να διαθέτει τοπική συγκοινωνία, νέο σχολείο, νέο νεκροταφείο, γήπεδο και χώρους για αθλοπαιδιές, δρόμους ασφαλτοστρωμένους, καθαρή πόλη, προσιτή στους επισκέπτες και τους κατοίκους της».

Για αυτό κλείνοντας απευθυνόμενος στο Δήμαρχο τόνισε: «Κύριε Δήμαρχε βοηθήστε μας για να σας βοηθήσουμε. Προσέξτε  μας για να σας  προσέξουμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, αφού συνεχάρη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και προσωπικά τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Μούσιο, ο οποίος επανέρχεται στα κοινά, τόνισε ότι «Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργηθεί η Ε΄ Δημοτική Ενότητα στο Δήλεσι, αλλά αυτό είναι κάτι που το ορίζει η Κυβέρνηση». Και πρόσθεσε «Εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε θέσει σε λειτουργία την Τοπική Συγκοινωνία, φτιάξαμε ένα σύγχρονο νηπιαγωγείο, αλλάξαμε το ρυμοτομικό σχέδιο για την κατασκευή του Δημοτικού Σχολείου και προχωρούμε στην ασφαλτόστρωση των κεντρικών δρόμων της πόλης, ανακαινίζουμε τα ΚΑΠΗ, ενώ θα λειτουργήσει και γυμναστήριο για άτομα τρίτης ηλικίας. Ταυτόχρονα προχωρούμε και σε αλλά  έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη».

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε λαϊκό γλέντι με αγριογούρουνο, άφθονο κρασί και χορό.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Τανάγρας κ. Ελένη Ζαφειροπούλου, σχεδόν, όλοι οι Πρόεδροι των Συλλόγων Δηλεσίου, επιχειρηματίες και πολλοί φίλοι του συλλόγου.