Εγκαινιάστηκε η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Θωμά Τανάγρας

Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στο κόσμο. Διευρύνει τη φαντασία του αναγνώστη και ταυτόχρονα τη γνώση. Κάπως έτσι σκέφτηκαν και τα μέλη του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Θωμά του Δήμου Τανάγρας κι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια βιβλιοθήκη για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

Σε μια εποχή όπου τα πάντα είναι ψηφιακά και η τεχνολογία έχει κυριαρχήσει, το βιβλίο παραμένει πηγή ζωής και οδοδείχτης αναζήτησης και αυτογνωσίας.

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 18 Ιουνίου στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίου Θωμά και παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Φανή Παπαθωμά, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Περγαντάς, ο πρώην Βουλευτής κ. Μιχ. Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Τανάγρας κ. Γιάννης Γκίνης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κα Γωγώ Καμπιώτου, κ. Γιώργος Βουγέσης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμαρχο Τανάγρας κ. Βασίλη Περγάλια, κ. Χρήστος Πέτρου και κ.Κώστας Ανυφαντής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Κατσιφής ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στη δημιουργία της βιβλιοθήκης  και αναφέρθηκε στην προσπάθεια όλων των μελών του Συλλόγου όπου με την ευγενή χορηγία της Αρχιεπισκοπής, της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, εκδοτικών οίκων αλλά και ιδιωτών πραγματοποίησαν ένα όνειρο ζωής.

Η βιβλιοθήκη  διαθέτει περισσότερους από 3.000 τίτλους βιβλίων, που διατρέχουν τους τομείς της Λογοτεχνίας (ενηλίκων -εφηβικής – παιδικής), Φιλοσοφίας, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, Θεολογίας, Θεάτρου, Ποίησης, Ιατρικής, και άλλων επιστημών, καθώς και πλήθους Λευκωμάτων με καταπληκτικές φωτογραφίες.

Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Γεώργιος ο οποίος έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για τη δημιουργία και ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν η εκπαιδευτικός κα Γεωργία Βουγέση και η φιλόλογος κα Κατερίνα Ζωγράφου, ενώ  ποιήματα της διάβασε η πολυβραβευμένη ποιήτρια κα Παναγιώτα Κοραή.