Εγκαινιάστηκε η Τοπική Μονάδα Υγείας Σκάλας Ωρωπού-Επίτιμος Δημότης Ωρωπού ο ευεργέτης κ. Αθανάσιος Μαρτίνος

Ένα  όνειρο ζωής για τους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού πήρε σάρκα και οστά με την ευγενή χορηγία του εφοπλιστή κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Είναι η Τοπική Μονάδα Υγείας Σκάλας Ωρωπού, η οποία εγκαινιάστηκε την Κυριακή 7 Μαΐου,  με κάθε λαμπρότητα και  έρχεται να δώσει οριστικά λύση σε ένα χρόνιο όσο και  οξύτατο πρόβλημα της περιοχής που αφορά την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα.

Η Τοπική Μονάδα Υγείας Σκάλας Ωρωπού είναι ένα έργο πνοής για την περιοχή. Το οποίο χρηματοδότησε εξ ολοκλήρου ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος. Η ανακατασκευή του Δημοτικού κτιρίου αλλά και ο εξοπλισμός του ξεπέρασαν τις 700 χιλιάδες ευρώ. Η μονάδα θα διαθέτει εννέα, πλήρως, εξοπλισμένα τμήματα  με, σχεδόν, όλες τις αναγκαίες ειδικότητες. Συγκεκριμένα θα υπάρχουν δύο Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρικό, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Επειγόντων Περιστατικών και  Γυναικολογικό. Ταυτόχρονα δημιουργούνται 5 θέσεις Επικουρικών ιατρών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον κ. Αθ. Μαρτίνο  για την μεγάλη προσφορά  του  προς το  Δήμο, που άλλωστε δεν είναι και η μοναδική καθώς έχει συνεισφέρει στη δημιουργία και άλλων  κοινωνικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Έκανε λόγο για έναν ευεργέτη του Δήμου Ωρωπού ο οποίος όποτε που ζητήθηκε η συνεισφορά του με ταπεινότητα δήλωσε παρόν και ανταποκρίθηκε θετικά στην δημιουργία έργων που έχει ανάγκη η περιοχή καθώς είναι αναπτυσσόμενος.

Ο κ. Ρούσσης  στην ομιλία του τόνισε, επίσης,  ότι ο Δήμος Ωρωπού εκτιμώντας το τεράστιο έργο προσφοράς του κ. Μαρτίνου με ομόφωνη απόφασή του, ως ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης τον ανακήρυξε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού και του παρέδωσε το Χρυσό Κλειδί της πόλης.

Την σχετική, πλήρως, αιτιολογημένη  ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού ανέγνωσε  ο Πρόεδρος του  κ. Στ. Γκικάκης.

Ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ωρωπού για την μεγάλη τιμή που του έκαναν να τον ανακηρύξουν Επίτιμο Δημότη Ωρωπού και τόνισε ότι το έργο ήταν ανάγκη να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει καθώς υπήρχε  ένα σημαντικό έλλειμμα  για την  περιοχή  η οποία είναι και τουριστική.

Κατά την τελετή των εγκαινίων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γ. Γ. του Υπουργείου Υγείας κ. Σταμάτης  Βαρδαρός,  ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «Προσφορές όπως αυτές του κ. Μαρτίνου έρχονται να αντικαταστήσουν την Πολιτεία και να συνδράμουν σε έργα κοινωνικής ωφέλειας».

Για την πορεία του έργου, την επάνδρωση αλλά και την επόμενη μέρα της Τοπικής Μονάδας Υγείας μίλησαν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου κα. Κ.  Πριμικύρη και ο υπεύθυνος της Τοπικής Μονάδας Υγείας Σκάλας Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης.

Επίσης εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κας Ρ. Δούρου παρέστη και χαιρέτισε η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ι. Στεργίου.

Μετά τους χαιρετισμούς πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της νέας Τοπικής Μονάδας Υγείας, όπου ο εφοπλιστής κ. Αθ. Μαρτίνος και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης έκοψαν την κορδέλα, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους των νέων ιατρειών.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων της Τοπικής Μονάδας Υγείας παρέστησαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Βλάχος,  Αθ. Μπούρας, Β. Οικονόμου και ο πρώην Βουλευτής κ.  Ν. Καντερές, όπως και ο πολιτευτής κ. Γ. Οικονομάκος. Από τους ΑΝΕΛ ο Βουλευτής κ. Κ. Κατσίκης, ενώ την Ένωση Κεντρώων εκπροσώπησε  ο κ. Ανδριώτης.

Επίσης παρέστησαν οι Δήμαρχοι Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, Διονύσου κ. Δ. Ζαμάνης, και Ραφήνας-Πικερμίου  κ. Ευ. Μπουρνούς.

Παρόντες, επίσης, ήταν όλοι οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ωρωπού Δ. Βελτανιώτης, Κ, Δέδες, Δ. Τζεβελέκος, Γ. Δάβρης, Γ. Πούλος, Γ. Σιδέρης και Χρ. Σιδέρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΩ κ. Στ. Δάβρης  και του ΝΠΔΔ κ. Μιχ. Τόλιας, ο Πρόεδρος του Δ..Λ.Τ.Σ.Ω. κ. Αν. Θεοδώρου, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων του Δήμου Ωρωπού, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων και οι Τοπικοί Σύμβουλοι.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη  ο Αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων κ. Ν. Πέτρου, η πρώην Αντιδήμαρχος Οινοφύτων κα Γ. Καμπιώτου  και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ελ. Ζαφειροπούλου.

Παρόντες ήταν όλος ο Ιατρικός κόσμος του Δήμου Ωρωπού, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Σωματείων, του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου των σωμάτων Ασφαλείας  αλλά και εκατοντάδες πολίτες  οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους βλέποντας ένα όνειρο χρόνων να  έχει υλοποιηθεί.

Ακολούθησε δεξίωση στον περιβάλλοντα χώρο της Τοπικής Μονάδας Υγείας, από τη Δημοτική Αρχή προς τιμήν του ευεργέτη κ. Αθ. Μαρτίνου.

Ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος είναι ένας αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας ο οποίος συγκαταλέγεται  στους μεγάλους ευεργέτες της χώρας, σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όπου ο τόπος χρειάζεται τέτοιες γενναιόδωρες προσωπικότητες. Πάντα σεμνός και διακριτικός είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα για το Δήμο Ωρωπού, που έχει στηρίξει πολλές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής  και για αυτό η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού είναι η ελάχιστη τιμή στο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια δείτε σε βίντεο την ομιλία του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και την ανακήρυξη του Αθ. Μαρτίνου σε Επίτιμο Δημότη Ωρωπού, ενώ ακολουθούν η ομιλία του Υπεύθυνου της Τοπικής Μονάδας Υγείας κ. Γιώργου Γιασημάκη και του  ευεργέτη κ. Αθανάσιου Μαρτίνου. Μετά από τις φωτογραφίες δείτε όλες τις ομιλίες σε βίντεο.