Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Μηλεσίου

27.7.2016

Ένα ακόμη Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων παρέδωσε στους δημότες ο Δήμος Ωρωπού. Πρόκειται για το Κ.Α.Π.Η. Μηλεσίου, τα εγκαίνια του οποίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα.

Η δημιουργία του Κ.Α.Π.Η. στο Μήλεσι ήταν ένα χρόνιο αίτημα που κατάφερε να υλοποιήσει ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης με την στήριξη του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και του Αντιδημάρχου Μαλακάσας κ. Γιώργου Σιδέρη.

Μια κίνηση ζωής, καθώς υπάρχει σημαντικός αριθμός ατόμων της τρίτης ηλικίας, που χρειάζεται έναν αξιοπρεπή και σύγχρονο χώρο συγκέντρωσης, παροχής φροντίδας και ηθικής υποστήριξης. Στόχος της παρέμβασης αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όλης της περιοχής και ειδικά των γηραιότερων.

Το Κ.Α.Π.Η Μηλεσίου, το 9ο κατά σειρά που παραδίδεται επί Δημαρχίας του κ. Ρούσση, όπως επισήμανε η υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω. κα. Σουλτάνα Μαμμή καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προσφέροντας ένα «καταφύγιο» συντροφικότητας και φροντίδας στα μέλη του.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έρχεται να προσφέρει όμορφες στιγμές στα μέλη του, ενώ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Στέφανος Δάβρης, προγραμματίζεται άμεσα και η πρώτη μονοήμερη εκδρομή του Κ.Α.Π.Η. Μηλεσίου, σε όποιον προορισμό επιλέξουν τα μέλη του, όπως και η διοργάνωση άλλων δράσεων, εκδηλώσεων και συνεστιάσεων.

«Με σεβασμό και χρέος προς την Τρίτη Ηλικία εγκαινιάζουμε ένα νέο χώρο, σύγχρονο και λειτουργικό, κατάλληλο να προσφέρει φροντίδα και ψυχαγωγία στους ηλικιωμένους του Μήλεσι. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας και τον Αντιδήμαρχο Μαλακάσας κ. Γιώργο Σιδέρη για την στήριξη  στην υλοποίηση του» δήλωσε ο κ. Στ. Δάβρης.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση μίλησε και ο Αντιδήμαρχος Μαλακάσας κ. Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος επισήμανε ότι: «Ένας ακόμα στόχος επετεύχθη και το Μήλεσι απέκτησε το δικό του Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που επί σειρά ετών είχε κριθεί αναγκαίο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας. Οι ηλικιωμένοι μας χρειάζονται δίπλα τους και εμείς θα φροντίσουμε να τους προσφέρουμε όσα έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ω κ. Στέφανο Δάβρη, την υπεύθυνη της Κ.Ε.Δ.Ω κα. Σουλτάνα Μαμμή για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε το όνειρο αυτό να γίνει πραγματικότητα, καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Μετά την τελετή των εγκαινίων του ΚΑΠΗ προσφέρθηκαν αναψυκτικά και ένας σεμνός μπουφές σε όλους όσους παρευρέθηκαν.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του Κ.Α.Π.Η. Μηλεσίου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Χρήστος Σιδέρης, ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. κ. Γιάννης Σταύρου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δήμου Ωρωπού κα. Ανρδιάνα Αλεξανδράτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Καυκόπουλος, οι Πρόεδροι των Τοπικών Ν. Παλατίων κ. Αντώνης Καζαμίας και Χαλκουτσίου κ. Γιώργος Λιθαδιώτης, ο κ. Τάκης Μιχαλόπουλος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκαμίνου, οι υπεύθυνοι από τα Κ.Α.Π.Η Ωρωπού και Αυλώνα και οι ενδιαφερόμενοι της τρίτης ηλικίας που με χαρά υποδέχθηκαν το νέο χώρο που δημιουργήθηκε για εκείνους.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Α.Π.Η. ΜΗΛΕΣΙΟΥ

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Α.Π.Η. ΜΗΛΕΣΙΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Α.Π.Η. ΜΗΛΕΣΙΟΥ

4

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Α.Π.Η. ΜΗΛΕΣΙΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Α.Π.Η. ΜΗΛΕΣΙΟΥ

ΕΓΚΑΙΝΙΑ Κ.Α.Π.Η. ΜΗΛΕΣΙΟΥ