Εγκρίθηκε η μετεγκατάσταση των ιατρείων του ΙΚΑ δίπλα στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού

 

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας η μετεγκατάσταση των ιατρείων του ΙΚΑ δίπλα στις Παλαιές Φυλακές Ωρωπού, το οποίο πρόσφατα ανακαινίστηκε με την συμβολή του εφοπλιστή κ. Αθ. Μαρτίνου.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία περνάει στην τελική φάση της, καθώς πλέον η μόνιμη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι ο καθορισμός της ημερομηνίας μεταφοράς των υπαρχόντων γραφείων και του εξοπλισμού  Σύμφωνα με πληροφορίες ο απαιτούμενος χρόνος είναι περίπου είκοσι μέρες για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Πρόκειται για  ένα μεγάλο έργο για την περιοχή που γίνεται πραγματικότητα. Χωρίς τον  κ. Μαρτίνο δεν θα είχε πραγματοποιηθεί.

Το έργο  ξεκίνησε με την ανακαίνιση του κτιρίου, όπου είχε ζητηθεί από τον κ. Μαρτίνο να συνδράμει με το ποσό των 70 χιλ. ευρώ. Τελικά η ανακαίνιση έφτασε  περίπου τις 400 χιλιάδες και ο εξοπλισμός περίπου τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Τα νέα ιατρεία του ΙΚΑ Ωρωπού θα έχουν εννιά τμήματα: Δύο Γενικής Ιατρικής, Μικροβιολογικό, Οδοντιατρικό, Παιδιατρικό, Ορθοπεδικό, Καρδιολογικό, Επειγόντων Περιστατικών και  Γυναικολογικό. Ταυτόχρονα δημιουργούνται 5 θέσεις Επικουρικών ιατρών.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θ. Ρούσσης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3ης Δεκεμβρίου 2016, αφού ευχαρίστησε για την προσφορά του τον κ. Μαρτίνο, είπε ότι με τα εγκαίνια του νέου κτιρίου των ιατρείων του ΙΚΑ, ο Δήμος θα ανακηρύξει τον κ. Αθ. Μαρτίνο Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού και θα του δοθεί το κλειδί της πόλης για το πλούσιο κοινωνικό έργο του και την εν γένει προσφορά του στην πατρίδα μας.