Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 11,5 εκ. Ευρώ για αναβάθμιση Δικτύου Ύδρευσης του Δήμου Ωρωπού

Την έγκριση της πρότασης του Δήμου Ωρωπού για το μεγάλο έργο αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης σε όλη την επικράτεια του Δήμου ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 11.679.115,75 Ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτης» που θα αλλάξει την υποδομή ύδρευσης και θα εξοικονομήσει ενέργεια, πόρους και πάγια προς όφελος του Δήμου και των δημοτών. Το έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας και έλεγχος διαρροών του Δήμου Ωρωπού.

Προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικών υδρομετρητών καταναλωτών και έλεγχος διαρροών.

Αντικείμενο του έργου αποτελούν οι παρεμβάσεις και δράσεις που αφορούν στον έλεγχο των διαρροών και της κατανάλωσης στα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης με την καταμέτρηση δεδομένων.

H κατασκευή των νέων υποδομών θα έχει ως αποτέλεσμα:

Καλύτερη ποιότητα νερού στους καταναλωτές.

Άμεσος εντοπισμός των διαρροών μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων και κέντρο ελέγχου λειτουργίας.

Εξοικονόμηση πολύτιμων υδάτινων πόρων.

Εξοικονόμηση χρημάτων.

Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης μετά την έγκριση του έργου δήλωσε: «Ένας ακόμα μεγάλος στόχος μας γίνεται πραγματικότητα πριν συμπληρώσουμε δύο χρόνια θητείας στο Δήμο Ωρωπού. Στόχος μας η βελτίωση των υπηρεσιών στους δημότες, η εξοικονόμηση πόρων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Ο Δήμος Ωρωπού αλλάζει με μεγάλα έργα υποδομής».