Εγκρίθηκε το ΓΠΣ της Δ.Κ. Καλάμου από την Περιφέρεια Αττικής

Εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Δ.Κ. Καλάμου, του Δήμου Ωρωπού, κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου εγκρίθηκε,  με πολύ θετικά σχόλια, η γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για τη «Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δημοτικής Ενότητας Καλάμου, Δήμου Ωρωπού»/ Επικαιροποίηση μελέτης Β2-Σταδίου.

Έτσι ο Κάλαμος μπαίνει σε μία νέα εποχή κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την ένταξη στο Σχέδιο Πόλης όπως έγινε πριν λίγες εβδομάδες και με την Παραλία Μαρκοπούλου.

Εισηγητής του θέματος ήταν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθ. Κατσιγιάννης. Εκ μέρους του Δήμου παρέστησαν και μετείχαν στη συζήτηση, όπου εξέθεσαν τις απόψεις τους,  ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Ηλιάσκος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Πέτρος Δέδες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από την Δημοτική Αρχή του Γιάννη Οικονομάκου, ενώ κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, του Θωμά Ρούσση, προχώρησαν οι γεωλογικές και περιβαλλοντικές μελέτες, αλλά το έργο σταμάτησε στη Β2 φάση, από την Επιτροπή Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ, με το αιτιολογικό ότι προηγούνταν το ΓΠΣ του Πολυδενδρίου που είχε ξεκινήσει το 2007.

Η νυν Δημοτική Αρχή του Γιώργου Γιασημάκη,  με πρωτεργάτες τους Αντιδημάρχους Ευάγγελο Ηλιάσκο και Πέτρο Δέδε, ολοκλήρωσε το ΓΠΣ Πολυδενδρίου και προχώρησε τη Β2 φάση του ΓΠΣ Καλάμου και ολοκληρώθηκε με συνέπεια να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πέτρος Δέδες «Ο Κάλαμος αποκτάει πλέον τον χαρακτήρα που του αξίζει, σεβόμενοι το περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής μας και μπαίνει σε μία τροχιά χωροταξικής τακτοποίησης και ανάπτυξης του φυσικού πλούτου του Τόπου μας».